David Brown 990 - kleppen regelen

Bij een 1 cilinder kun je de tractor voor- of achteruit duwen om de kleppen op hun plaats te krijgen om ze te kunnen regelen.
Maar hoe doe je dat bij een 4 cilinder?

Deel dit topic

DBRaymond

Reacties

DBRaymond
En is het niet verstandig om de klepsteelrubbers in passant te vernieuwen? Zijn er nog andere onderdelen die relatief weinig kosten doch relevant zijn en ik in 1 werk kan vernieuwen?
interman
Trekker in zen vrij zetten, en motor met de hand, of sleutel draaien aan krakaspoelie.
Deutz-5006
Wat is relatief weinig? hoeveel uur heeft ie, misschien is verstuivers ook verstandig nu namelijk nu kan je dr toch bij!
Wimsumar
Beste DBRaymond: Je kunt ook proberen de motor stukje voor stukje rond te laten draaien door met de hand de V-snaar omhoog te trekken.

D.B.Raymond, voor jouw je troetelkind maar een ander wil nog geen € 1.000,- voor jouw trekker geven. Onderdelen "en pasant" vervangen: Niet doen A.U.B.!
DBRaymond
Bedankt aan de jongens voor de erg gewaardeerde info! Ik zal deze zeker toepassen.

@Wimsumar: wat ik wil voorkomen is hetzelfde werk twee keer te moeten doen… Vandaar de vraag wat ik 'in passant' nog kan vervangen. En natuurlijk heeft deze tractor een bepaalde ouderdom, doch hij heeft slechts 6000 draaiuren. En wanneer ik verneem dat dergelijk trekkers 12000 uur draaien zonder al te veel problemen en pas dan de zuigerveren worden vervangen en opnieuw klaar zijn voor een x-aantal uren te werken, denk ik dat ik niet slecht bezig ben.

Ik heb overigens ook nog de voormalige verdeler van deze tractoren naar de tractoren laten zien en hij heeft mij verzekerd dat het zeker de moeite waard is om te vervangen wat defect is/gaat…

Wat die 1000 euro waarde betreft (ik ken de actuele waarde van deze trekker niet), maar in het slechtste geval verkoop in hem in onderdelen. Enkele jaren terug hebben we een degelijke tractor gedemonteerd voor onderdelen. De onderdelen zijn inmiddels lang verkocht. Uiteindelijk heeft die tractor 7225 euro opgebracht… Dus zo zie je dat die 1000 euro trekkerwaarde relatief is…

Maar los hiervan begrijp ik heel goed wat u bedoeld en hou ik dit vast en zeker in mijn achterhoofd. Bedankt!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!