Mc-Cormick D 326 - Eigendomspapieren

Het is eigenlijk een algemene vraag, maar ik als leek weet niet hoe het zit. Horen er bij een tractor ook eigendomspapieren, een soort kentekenbewijs met alle gegevens van de trekker erop. Als dat inderdaad zo ie, hoe kan je daar aan komen??
Groeten, Hendrikus
Hendrikus

Reacties

takeuchipower
Hier in nederland hoeft dat niet
Hendrikus
Je zegt in Nederland hoeft het niet, maar bestaat zoiets wel?
Wimsumar
Beste Hendrikus: In Nederland hoef je "met de trekker op de weg" alleen het verzekeringsbewijs bij je te hebben. ( N.B.: slechts weinigen weten dat(!) ).
In veel andere landen heeft een trekker daarnaast ook een kenteken, zichtbaar aan de nummerplaat. In dat geval zul je vast ook het kentekenbewijs bij je moeten hebben.
Hendrikus
Wimsumar, er bestaat dus geen papier met daarop de gegevens zoals bij een auto met daarop je chassisnummer , motornr. gewicht enz.
Fokke
Die papieren hebben wel bestaan volgens mij, maar zijn bijna bij geen enkele oude trekker meer aanwezig (en ook niet noodzakelijk).
Wimsumar
Beste Hendrikus: Nee, dergelijke gegevens kunnen in het bij de trekker horende instructieboekje vermeld worden en eventueel, bij de aanschaf, op de koopovereenkomst/rekening.
takeuchipower
@Hendrikus

in duitsland en belgie heb je dat wel nodig om er mee de weg op te mogen, andere landen weet ik niet
Hendrikus
Hier heb je dat ook nodig anders wordt hij niet verzekerd en kan je niet de weg op. Is voor veel mensen hier dus belangrijk, ook in verband met verkoop. Wat ik overigens niet van plan ben.
Bart_VW
Beste Hendrikus, in België heb je wel dergelijke documenten en je hebt ze bovendien nodig om een nummerplaat (noodzakelijk!) aan te vragen om met de trekker de weg op te kunnen.
Bij verlies kan je wel een duplicaat aanvragen bij de importeur.
Je hebt er trouwens een mooie 326 van gemaakt, veel plezier er mee!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 326 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!