Ervaring zwaailamp, Sacex made in switserland

Hallo allemaal,

Ik ben opzoek naar een goed stel zwaailampen aangezien het hier in Frankrijk verplicht is om een zwaailamp te hebben aan staan als je de openbare weg op rijdt.
Met goed bedoel ik duurzaam, het glas moet een flink aantal jaren mooi helder blijven, de lamp moet tegen een stootje kunnen en het zwaai mechanisme moet lang meegaan. Dus kortom een kwaliteitslamp. Tegenwoordig is er veel op de markt van goedkoop tot het tienvoudige van goedkoop.
Het mag zowel led als halogeen zijn, dat maakt me niet zoveel uit. Van de week had ik een magneet lamp geleend van de buurman, dat was een sacex made in switserland. Nu denk ik bij gemaakt in Zwitserland direct aan kwaliteit en de lamp zag er ook uit goed uit dat betreft. Zo zat ik eens te loeren naar dat merk en voor een paar tientjes heb je een sacex zwaailamp uit Zwitserland terwijl een ecco LED uit Engeland 120 euro kost.

Ik ben zeer benieuwd naar ervaringen ten aanzien van verschillende merken zwaailampen aangezien ik niet elk paar jaar een nieuwe lamp wil aanschaffen.
Bijvoorbaad dank voor de reacties.
Fendt280S

Reacties

+2
bartjuh
Zou er gewoon een stuk of 5 van paar tientjes kopen in plaats van 1 voor 120 euro. Die gaat namelijk ook kapot als er een tak ofzo tegenaan zwiept. Of gejat word.
Die van een paar tientjes zet je er gewoon weer een nieuwe op
+3
Bert353
Ik heb al 10 jaar zo'n Hella eitje op m'n bus, komt ook regelmatig tegen takken aan, blijft allemaal mooi heel, en staat de hele zomer vol in de Franse zon. Hella KL Rotaflex-a
Ik weet alleen niet precies wat ie kost.

(klik om te vergroten)

Hella rotaflex
Schluterfan
@Bert353

Bij die Hella eitjes moet je goed opletten dat je de flexibele hebt. Ik had er eens een stel besteld bij Kramp, en er waren 2 soorten, prijsverschil was niet veel, maar had de goedkoopste genomen.

Bleek dat die niet flexibel was. De iets duurdere wel.
roscho
@Schluterfan Ik heb geen flexibele lamp, maar een steun die draaibaar is. Kom ik ermee in de bomen, dan verdraait de steun.
Bert353
@Schluterfan Dan heb je geen Hella gehad, het onderste zwarte deel is een soort rubber, vandaar flexibel.

wat wel zo is, je moet de versie hebben die op een paal gemonteerd word.
Je hebt ze ook in magneet en vaste montage, maar in hoeverre die flexibel zijn????

Deze lampen worden al meer als 20 jaar gemaakt, en ik heb er in al die tijd nog niet een kapot gehad.
Schluterfan
@Bert353

Het is zeker een Hella, maar met plastic voet. De andere die ik heb is met rubber voet.
dennisbouter
@Bert353 dat zijn inderdaad mooie lampen
henkdeweerd
@Bert353 blijft van 100 euro niet veel over als je m nieuw koopt.
gerjan bosie
Ik heb deze draai mechanisme zal bij led niet stoppen want dat heeft die niet
Heb hiermee met de schuur inrijden al meerdere malen de zwaailamoen vergeten 2 voor 35 euro

(klik om te vergroten)

+1
henkdeweerd
Die Hella Rotaflex meerdere van gehad. Op zich wel degelijk maar nogal wat slijtage op de kunststof tandwieltjes. De Rotacompact (óók Hella) is veel beter. Die heeft V snaar aandrijving.
En de Sacex led zwaailampen ook gehad. Maar zes watt. Als je de radio niet gebruikt hele fijne dingen. Je kunt ze bij mij voor weinig kopen...
Ik geef de voorkeur aan Hella KL 7000 met flexibele voet.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!