Illustratie van:

Fiat 415 - Wat voor achterbanden -maat en diagonaal/radiaal?

Bij mijn fiat 415 zaten er geen achterbanden op toen ik m kocht.
welke maat hoort/kan erop? er zitten 28" velgen op.

welke achterbanden denken jullie aan/waarom? (diagonale) Crossply /radiale constructie?

Deel dit topic

Reacties

Klein Rot
@Bert353
In ieder geval radiaal die verhogen het rijcomfort aanzienlijk
Pauls
Bert, heb je de breedte van de velgen ? Staat er normaal ergens in /op. Wss een 10 of 11 W28, 10 of 11 is de breedte in inch, en hier past dan wss een 12.4R28 band op (dit is de standaard maat voor deze trekkertjes) , is het een 12W28 velg dan kan er zelfs een 13.6R28 op. En ik zou ook zeker voor Radiaal banden gaan. En mss kijken voor 2de hands als je niet zo veel met de trekker rijdt, en dan liefst richting michelin, zijn bekend om de ouderdoms scheurtjes bijna niet te krijgen, en dan heb je er nog jaren plezier van.
Bert353
@Pauls Ik kan nu niet bij de trekker, omdat ie ergens anders staat, enwij hier niet van huis mogen. Tweedehansjes hier? het is hier zo'n arme regio dat als er hier banden vervangen worden, deze compleet onbruikbaar zijn (gescheurd, onrond, compleet glad, verkeerd afgesleten etc,etc.) en dan nog probeert men ze voor 2-300€ te verkopen. gewoon triest!
dus daar begin ik niet aan. (begrijp me niet verkeerd, het is hier ECHT anders als in NL, waar je nog leuke 50% bandjes vind voor een agreable prijs.)
Pauls
@Bert353 Ok, ik was vergeten dat je halfweg frankrijk woont. Moet je de bandjes snel hebben ? Landbouw mag zich verplaatsen om spullen te laten maken bij handelaar. Informeer wel dat je er nu terecht kan, want nu kom je belgie niet in om naar nederland te kunnen rijden. Zeker geen diagonaal kopen, niet aangenaam rijden, en je moet die banden heel hard zetten wat dan weer slecht is voor de grip op land. Ga je er alleen maar mee toeren dan kan mag het mss wel een diagonaal zijn. Op deze site kan je wat bandjes vergelijken : en.working-tyres.eu/agricultural-tyres/… . Ik heb ff maat 12.4R28 van Mitas in diagonaal kost +- 300 € en in radiaal voor Mitas zit je in richting van +- 500€, maar hier is meer keuze en zijn er ook BKT van +-350 €. Deze site is niet bindend maar geeft wel een richtwaarde. Vaak ben je goedkoper gesteld en liggen ze op de velg.
Bert353
@Pauls nee, ik kan de nood waarschijnlijk wel uitzitten, heb de 65 ook nog.
maar ik heb de 415 net een half uurtje aan de gang na de nodige reparaties vanwege het 15 jaar stilstaan, en reed dus mijn eerste proefritje nu de motor weer redelijk loopt, en dan moet je thuis vast blijven zitten!
bij dat eerste proefritje kon ik ook maar halfgas blijven rijden, anders werd ik uit het zadel gegooit, als op een electrische stier! zo mooi rond zijn ze :-))
GerbertXL
Ik zou eens gaan informeren naar nieuwe van een budgetmerk, zou nog weleens kunnen meevallen, vooral als je voor diagonaalbandjes gaat.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 415 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0