Case IH Quantum 95N - Hoe Werkt de schakelaar voorwielaandrijving ?

Schakalaar voorwielaandrijving werkt niet meer, volgens mij staat de voorwielaandrijving altijd in. Bij eerste stand van knop gaat er geen lampje branden. Bij tweede stand brand het lampje voorwielaandrijving Auto. Knop werkt wel, al eens verwisseld met knop van werklampen voor, achter.
guy-haubrechts

Reacties

nhmonteur
De schakelaar zorgt er voor dat de spanning van de 4wd klep af gaat zodat er geen oliedruk meer op het pakket staat. Zonder oliedruk staat het pakket dmv een veer ingeschakeld.
Bij zo’n quantum zit de klep achter het linker achterwiel. Deze zit met 1 draad aangesloten. De stekker die er tussen zit wil nog wel eens een slechte verbinding geven. Ook gebeurd het wel eens dat de spoel slecht contact maakt op de klep.
Dus dat zou je eens ba kunnen kijken.

En kijk ook even of je remlichten het doen en kijk hier ook alle zekeringen van na.
guy-haubrechts
@nhmonteur bedankt !
De schakelaar heeft 2 standen. Na éénmaal drukken gaat er geen lampje branden. Na de twee keer heb ik het groen lampje met voorwielaandrijving auto branden. Een idee waarom het groen lampje voorwielaandrijving niet brand na eerste keer schakelen ? Bij opzetten contact gaat het nochtans even branden.
guy-haubrechts
Net het linkerwiel uitgehaald. Er staan 2 spoelen met één draad aangesloten. De eerste, kortst bij het stuur meet na demontage 43 k ohm. De andere, korter bij achterwiel meet 8 ohm. Vrees dus dat de eerste spoel de dader is ?
+1
nhmonteur
@guy-haubrechts dat is inderdaad wel wat veel voor een spoel. Probeer de spoelen eens te wisselen en kijk eens of het dan wel werkt. Die andere spoel is namelijk voor het differtieelslot.
guy-haubrechts
@nhmonteur
bedankt voor de info ! Na vervangen van de spoel werkt alles weer zoals het moet. 👌
guy-haubrechts
@nhmonteur
bedankt voor de info ! Na vervangen van de spoel werkt alles weer zoals het moet. 👌
nhmonteur
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Quantum 95N ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!