Hydrauliek storing na +/- 15min gebruik shibaura d23f

Hallo,

Ik heb al enige tijd een hobbytractor Shibaura D23F en sinds kort zijn er problemen met de hydrauliek als ie enige tijd gebruikt is. Ongeveer een 15min. Voorlader en achterhef gaan dan haperen en soms daarna geen beweging in te krijgen. Maakt niet uit of er gewicht in hangt. Onlangs het hydrauliek oliefilter vervangen en dat bracht helaas geen oplossing. Ik heb de tandwielpomp boven en onder los gehad en zie voor zover mijn gebrekkige kennis gaat geen beschadigingen oid. Wat opviel was dat ik een bout los heb gehaald waar volgens mij een klep aan vastzit bij de binnenkant van het filter en dat de boel in één keer langer gangbaar was zeker een half uur probleemloos kunnen werken. De foto van de binnenkant filter bijgevoegd, kan dit het probleem zijn dat als er nieuwe olie aangezogen wordt de klep dicht staat (ten onrechte)? De olie die uit het filter kwam (oude) en bij het loshalen van de pomp ziet er verder helder en schoon uit. Alvast bedankt voor hulp!
martijn-peeters

Bijlages

(klik om te vergroten)

Binnenkant oliefilter hydrauliek

(klik om te vergroten)

Tandwielpomp en links zwart aanzuigbuis afkomstig van reservoir/ oliefilter

Reacties

Dennis_dB
De klep in je oliefilter is waarschijnlijk een bypass klep.
Maakt de hydrauliekpomp ook een vreemd geluid als de hydraulische functies niet meer werken?
Kan je nog wel sturen of heeft deze trekker geen hydraulische stuurbekrachtiging?
martijn-peeters
Nee geen vreemd geluid, sturen en schakelen gaat ook nog prima dan (als de hydrauliek functies voorlader/achterhef stoppen) en de aftakas werkt ook nog gewoon.. Het lijkt er echt op dat er dan geen nieuwe olie aangezogen kan worden. Ik heb ook weleens geprobeerd met een compressor druk te zetten op het reservoir vanaf de achterbrug (sluit aan op het reservoir) maar dat leek niet echt effect te hebben.
Dennis_dB
Het zou kunnen dat er ergens een klein lek is in het aanzuiggedeelte en als de machine warmer wordt het lek groot genoeg wordt dat er alleen lucht aangezogen wordt.
roscho
Zou ergens een overdrukventiel kunnen zitten wat zich bij een bepaalde temperatuur vast klemt en open blijft staan?
+1
martijn-peeters
@roscho en @Dennis_dB dank voor de tips, waardeer ik! Ik heb em gister naar de plaatselijke hydrauliek expert gebracht en het lijkt idd op een lekkage op de aanzuigbuis vóór het filter (tussen reservoir en filter) daarnaast denken we allebei dat ondanks de peilstok het aangeeft dat er ruim olie in zit er nog wel een liter of 5 bij kan dat ook de achterbrug goed vol is. Over paar dagen weet ik het zeker en ik zal het nog even melden, dank!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden oliefilter en hydrauliek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!