Zetor 6911/6945 - Zetor 6945 bijkomende hydraulische aansluiting maken

Ik heb een frontlader gekocht voor mijn 6945, morgen beginnen we op het gemak met de montage van de aanbouwdelen. Ik heb twee aansluitingen met snelkoppelingen achter, hoe kan ik weten of dat een dubbelwerkend ventiel is of enkelwerkend met bijvoorbeeld een vrije retour leiding. Voor mijn frontlader heb ik 2 leidingen aan te sluiten, een toevoer en een retour, ik neem aan dat die niet aan die snelkoppelingen kunnen aangesloten worden als dat een dubbelwerkend ventiel is? waar kan ik dan wel eventueel een bijkomende aansluiting maken/voorzien?

Foto's volgen uiteraard 😉

Deel dit topic

demuywo

Reacties

demuywo

Foto van een Zetor 6911/6945


Foto van een Zetor 6911/6945
demuywo
In welke stand moet de hendel voor de frontlader? En hoe zouden flexibels moeten aangesloten worden op het ventielblok? Er is natuurlijk weer niets gemarkeerd ofzo...? En wat zou de toevoerleiding van het blok zijn en wat de retour?
Loeideutz
Waarom op het ventielenblok aansluiten? Waarom niet tussen de olieleiding monteren die nu van de pomp richting je ventielen gaat, en daarna weer richting tank?
demuywo
@Loeideutz omdat ikzelf daar geen gereedschap voor heb en je met die corona moeilijk aan stukken kan komen. Maar ik heb het inderdaad wel in gedachten voor deze zomer, opt gemak 😉
redeagle14
@demuywo er zitten wel hele dunne slangen aan dat blok. De linkse aansluiting is de pers. De Zetor heeft vaak een dubbelwerkend ventiel en een drukvrije retour. Als je de retour aansluit en de pers dan merk je wel wanneer de voorlader olie krijgt.
demuywo
De lader werkt ondertussen, wel nog de kabels wisselen, bakcilinder en hefcilinder moeten gewisseld. Bediening gaat wel nog stug, eens kijken om er wat fijne olie in te doen, in de bowden kabels he 🤪 Dan nog eens een tube smeervet zoeken en alles smeren. Bedankt voor de reacties.
+1
demuywo
Zo ziet ie er nu uit...

(klik om te vergroten)

Hij werkt... oef...
demuywo
Zo af en toe heeft de lader eens kuren en luistert hij niet naar de joystick, ik heb de indruk als ik dan iets aan de hendel van de P, M of D kom dat het opgelost is? Maar de hendel voor de P, M of D regeling heeft toch niks te maken met de buitenkring, maar enkel voor de hef? Positie is toch helemaal naar achteren, Dieptecontrole helemaal naar voor en Mixed ergens tussenin? Da's het enig dat niet echt staat aangegeven... Ga eens moeten proberen op een veldje hoe het nu juist zit 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 6911/6945 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!