Lassen van motorblok met vriesschade

Heeft er iemand ervaring met het lassen van mwm motorblok met vriesschade
graag hoe je je hebt hersteld en met wat
merci
stefaanp

Reacties

langeslagdiesel
Scheelt er aan WAAR de schade zit.
Bert353
Als het op een redelijk makkelijk breikbare plaats is zou je eens kunnen kijken of metalstitching wet voor je is?
google laat wel wat filmpjes zien op UT.
+5
Jan mf6465
Bij Lastek in Herentals kan je gietijzer laten lassen. Ik ben daar eens naar een demonstratie geweest, kunnen dat perfect lassen. Het is wel een speciale procedure. Ze gutsen de breuk eerst schoon. Slijpen is niet goed, want dan kunnen er onzuiverheden in de las zitten. Dan word het werkstuk opgewarmd. Daarna lassen ze een hechtingslaag op de breuk en daarna word het met speciale electroden dichtgelast. Zag er perfect uit. Ze hadden na het afkoelen de las doorgesneden en je kon zien dat dit perfect aan elkaar gesmolten was.
ford3000case745
Heb het zelf ook wel gedaan met een ford dexta. Aan het uiteindes van de scheur even een gat boren tegen verder scheuren. Dan de scheur goed schoonmaken. Je kunt speciale gietijzer electrodes halen en daarmee kun je het lassen. Wel de las langzaam aflaten koelen! Bij een te snelle daling van de temparatuur gaat het ijzer naast de las scheuren. Verder streep voor streep lassen. Dus lassen dan aflaten koelen en dan weer lassen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden motorblok en lassen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!