New Holland TL80 - TL80A: olielekkage aan hydraulische leiding

Ik heb een lekkage (licht druppelend) ergens op het punt waar de leiding van het extern hydraulisch circuit het hydraulisch blok van de trekker in gaat. Deze leiding zit met een bout in het blok geschroefd. Helaas zitten de andere leidingen in de weg om op een eenvoudige manier aan de bout te kunnen komen.
Mijn vragen:
1. Is dit een vaker voorkomend probleem en kan het een kwestie zijn van een iets losse bout die alleen vast gedraaid moet worden? Of is dit vaak een scheurtje in de leiding o.i.d.?
2. Kan ik gewoon de andere hydraulische leidingen los schroeven zonder dat de halve olievoorraad uit de achterbrug loopt?

Deel dit topic

Kwootje

Reacties

nhmonteur
Soms helpt het om de bout iets te lossen er weet vast te draaien. Maar meestal lekt er een (koper) ring die tussen de bout en de leiding zit. Enigste oplossing is dan beide ringen vervangen.
Zolang de andere leidingen boven het olieniveau zitten, dan kun je deze gerust losdraaien zonder dat alle olie eruit loopt. Natuurlijk komt er wel olie uit de leiding.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TL80 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!