Illustratie van:

Ford 2000 - Remmen ford 2000

Goeiedag

Ik heb een vraag over de remmen van mijn ford 2000 ik wou de remtrommel eraf halen maar ik weet niet hoe dit zou moeten. Gewoon eraf slaan?

Bij de dexta zaten er 2 bouten aan de voorzijde die ik eruit moest draaien maar zitten hier niet in

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Jos van Kooten
Dag Hendrik,
Ik heb een service manual waarin staat beschreven hoe een en ander in elkaar steekt. Ik denk ook dat je de remtrommels er voorzichtig kan afslaan/wrikken.
Als je behoefte hebt aan dit boek wil ik het je wel toezenden. Op bladzijde 629 staat dit middels een afbeelding uitgelegd.
mvgr Jos van Kooten
+1
mestyle
Zorgen dat die iig niet op handrem staat eventueel remmen in algeheel lossen. Heb die van me zwager er langs de kant van de weg keer afgehad. Weet alleen niet meer precies hoe het zit
+1
pierre-michiels0
De remtrommel kan er af zonder iets los te halen om de middelste ring eventuele roest en vuil glad schuren en inspuiten met kruipolie ik heb zelf een trekker gemaakt om de trommel los te halen je kunt nl.niet goed slaan als de rem helemaal los is moet het zo lukken
+1
dirkford
Waarschijnlijk zijn de trommels ingesleten, dan moet je de regeling van de remschoenen regelen zodat ze los zitten
+1
dirkford
Waarschijnlijk zijn de trommels ingesleten, dan moet je de regeling van de remschoenen regelen zodat ze los zitten
+1
jammermaarhelaas
Achter de trommel zit een stalen plaat, met een sleufgat. Door dit gat kun je de stelmoer (een getand wieltje wat in positie wordt gehouden door een veer) zien, als je deze 1 kant op draait met een platte schroevendraaier dan stel je hem, tandje voor tandje, uit of in, dat merk je wel als je probeert hoe veel vrije slag je nog hebt aan het rempedaal.
De bedoeling is om de hem helemaal in te stellen, dus dat je maximaal vrije slag hebt, dan zitten de remschoenen zo ver mogelijk naar binnen, en heb je maximaal ruimte om de rommel er af te krijgen.
En zoals ook al gezegd hier, ook de handrem moet er af staan, om dezelfde reden.
PeterD219
Allen, bedankt voor de info. IK zit met hetzelfde probleem, alleen krijg ik de wielbouten niet los. Met geen mogelijkheid. Wie weet hier raad op?
Alvast bedankt.
Groet Peter
Hendrik1
@PeterD219 ik had hetzelfde ik heb ze los gekregen met een grote kruissleutel
PeterD219
Heb ik geprobeerd, maar geen beweging in te krijgen. Echt muurvast. Ook WD40 is geen oplossing.@Hendrik1
jammermaarhelaas
@PeterD219

Met een buis van anderhalve meter op de kruissleutel, en dan linksom los draaien. Moet haast lukken.
ron-toorenburgh
Hallo Allemaal,
Ik wil ook de trommel van mijn Ford 2000 verwijderen om remvoeringen te vervangen. Jos van Kotten geeft aan over een manual te beschikken. Aan Jos de vraag (maar ook aan alle anderen voor zover van toepassing) of ik misschien een kopie van die handleiding per mail kan krijgen.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Bedankt Ron

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 en hebben de trefwoorden ford en remmen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
964
TREFWOORDEN