Illustratie van:

Ford 7840 - Verkeerde weergave tankinhoud 2 tanken

Hallo iedereen,
Klein vraagje heb dus een ford 7840 met wit dak.
Hier zitten 2 brandstoftanken op, nu merk ik dat ik deze voltank en na 1 dag werk deze terug melding geeft van lege tank.
Vlotters getest en die zijn goed ?
Nu heb ik de indruk dat hij precies alleen maar op bovenliggende tank meet ?
Iemand raad ?
Grtjes

Deel dit topic

Reacties

nhmonteur
Hoe heb je de vlotters getest? de stekkerverbindingen van de onderste tank zijn goed? Deze willen nog wel eens vuil worden door het achterwiel.
Luca8210
@nhmonteur zo hebben ze me gezegd, dus vlotters uit tank gehaald en zo met spoeltje op en neer en zo ging de wijzer in de trekker naar max en min, vlotter van de tank is nieuw tenzij deze mss niet de juiste is en hierdoor slechte waardes weergeeft, onderste tank is vol want bovenste is halfvol
nhmonteur
@Luca8210 Dus beide vlotters eruit gehad? Toen de onderste vlotter op vol gezet en toen met de bovenste heen en weer? nu gaf hij van vol tot half vol aan. Daarna de bovenste vlotter in onderste stand zetten en dan de onderste bewegen. dan moet hij van half vol tot leeg aangeven.
Als dit allemaal goed is en hij geeft toch nog steeds niet goed aan als er getankt is, dan kan het nog zijn dat een van de vlotters lek is. Dus dat ze niet blijven drijven op de diesel.

Mar kijk ook goed de bedrading na of dit na montage goed contact maakt.
Luca8210
@nhmonteur zal dit nog eens testen hoe jij het zegt,nu staat hij zogezegd halfvol, maar heb wel de indruk dat onderste tank vol is aangezien de bovenste tank halfvol staat, het is toch niet da eerst de eerste vollzdig leegmoet en dat dan de teller terug oo vol springt met onderste tank ?
Luca8210
@nhmonteur de stekkers kunnen toch niet verkeerd gemonteerd worden ?
Rare is wel op onderste tank heb ik 3 aansluitingen maar slechts 2 draden ?
nhmonteur
@Luca8210 onderstaand een foto van hoe de zenders aangesloten zijn. Achter het dashboard zit een stekker waar je mee kan kiezen of er 1 of 2 tanken aanwezig zijn. Als er 2 tanken/zenders zijn, zie je dat de zenders in serie staan. Dus moet hij vol tot leeg aangeven over beide tanken. Is de voorste tank leeg, dan zou hij ongeveer half vol moeten aangeven.
Er zitten inderdaad 3 aansluitingen aan de zender maar ik dacht dat je alleen de buitenste aansluit.

(klik om te vergroten)

Luca8210
@nhmonteur weet je toevallig hoeveel l de tanken inhouden ?
nhmonteur
@Luca8210 in het boek staat 113 in de voorste en 105 in de achterste. Bij de 4 cilinders is dit 95 en 83.
Luca8210
Zal wel niet zo zijn denk
Voor de radiator zou er daar 100l in gaan verbaasd me wel is niet echt heel groot
nhmonteur
@Luca8210 Heb het zelf ook nooit gemeten, maar zo staat het toch echt in de boeken.
+1
Luca8210
@nhmonteur ok bedankt voor de info zal dit eens allemaal nameten en eens goed bekijken

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7840 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
445