Illustratie van:

Massey Ferguson 135 - Elektrisch startprobleem of iets anders ?

Ondanks een goede batterij en goede starter krijg ik mijn MF135 niet aan de praat. De starter lijkt de motor niet rond te krijgen. Net ruilstarter geïnstalleerd en andere batterij maar nog niets beterschap. Iemand een idee wat er nog kan fout zijn ?

Deel dit topic

Reacties

paulusmahandel
Ik zou de massa kabel op het frame eens loshalen, schoon borstelen/schuren
Daarna opnieuw monteren
Vaak komt er oxidatie op deze plekken
Bauwz
Heeft u de trekker lang niet gestart?
Sloeg de trekker de laatste keren wel goed aan,of rookte de trekker heel erg.
Het kan ook de thermostart zijn die nadruppelt,dan draait de motor ook heel slecht rond.
Karl
Klopt trekker heeft lang stil gestaan +- 3 maand maar roken deed hij nooit en laatste keer starte hij goed.Wat bedoel je thermostart .
fergusonnetje
Hoor je enkel een tik bij de startmotor? Of hoor je helemaal niks?
Karl
@fergusonnetje je hoort wel dat de startmotor probeert maar hij heeft precies niet genoeg kracht en slaagt dan af. De nieuwe startmotor krijgt hem ook geen toer rond .
Bauwz
En met startkabels vanaf een auto of trekker direct op je startmotor?
Bauwz
Wel zware startkabels gebruiken,niet van de Action!
Bauwz
Denk stiekum toch een andere accu.
fergusonnetje
Dan is het of een misschien toch een slechte accu inderdaad. Maar je schrijft dat je een nieuwe erin hebt gezet. Dan zou je alle massapunten moeten controleren. Dus de massakabel aan het chassis schoonmaken en de plek waar de startmotor aan de motor zit schoonmaken. Anders zou je nog de kabels van de accu naar de startschakelaar en van de startschakelaar naar de startmotor kunnen controleren. Gewoon alles even blank maken zodat overal goed contact is.
twand2505
Ik zou eerst eens even controleren of je de motor wel met de hand rond kan draaien. Niet dat er water oid boven op een van de zuigers staat en ie straks de drijfstang krom hebt je weet het maar nooit
mfrijder
Hef op constant pompen staan misschien?
Karl
@mfrijder hoe bedoel je ? Lift staat beneden voor de moment .
Freggel
Mijn Nuffield 4DM had dat ook na lang stilstaan. Ging een halve slag rond tot die tegen de compressie moest vechten en kreeg hem daar niet door. Batterij een nachtje aan de lader, bleef hetzelfde, hulpaccu erbij over de batterij, nog steeds hetzelfde. Hulpbatterij rechtstreeks aan de starter en dan wel rond... nieuwe bekabeling (zowel naar de massa als naar de starter) en alles opgeschuurd en start nu weer zoals het hoort.

Zorg wel inderdaad dat er geen water in de cilinders staat! Hydrolock kan je de motor kosten... Hoeft daarvoor niet eens buiten te staan, kapotte koppakking, gebarsten cilinderbus, dichting van de bus (hoewel een MF 135 droge bussen heeft denk ik) Zoals hierboven geschreven eerst even proberen de motor met de hand rond te krijgen .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN