Toro XL380H ontzettend veel blauwe rook.

Is niet mee te maaien, compleet mistgordijn en gigantische stank. Rook komt uit uitlaat, dacht eerst aan klepdeksel pakking. Deze zat er namelijk niet op, wel vloeibare. Deze vervangen doch geen resultaat.
Luud

Reacties

Welten
Kan van alles zijn. Maar omdat je zegt zo veel rook denk ik aan dat de motor zijn beste tijd heeft gehad.
Zuigerveren en olie schraapveer versleten of kapot,
Cilinder en zuiger te ver versleten
Klepseal lek, klep geleider versleten
Kop gescheurd
En ga zo maar door......
fendtinterfan
Zit er niet gewoon veelste veel olie in danwel een combi van olie en benzine. als het vlotter is overgelopen krijg je hetzelfde.
Even kijken of de olie er nog mooi uitziet en op pijl is/niet snel zakt. Als hij op peil is en een week later onder pijl na gebruik zonder dat er uitwendige lekkages zijn kun je uitsluiten dat het motorolie is wat hij verbrandt. Maar als hij beroert loopt en het echt vol staat met blauwe rook en je ruikt verbrande motorolie dan is het vaak al wel duidelijk dat de motor zijn beste tijd gehad heeft. Dan kan het inderdaad van alles zijn. Als er veel rook uit de vuldop van de motorolie komt zijn waarschijnlijk de zuigerveren versleten. Als er alleen wat damp uit komt valt dat wel mee. Omdat het zo uit het niets is zou ik het eerder zoeken bij de koppakking of de kleppen inderdaad. Maar soms kan de rook ook wat blauw achtig lijken zonder dat er iets met de motor is. Zitmaaiers krijgen niet altijd periodiek onderhoud. Brandstof filters en luchtfilters vervangen kan soms het verschil al maken. Meestal worden ze met een jerry can gevuld en die willen nog wel eens wat vuil mee nemen...
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!