Illustratie van:

Kubota B1550 - 15w40: hoogste API klasse beste voor deze trekker?

Hallo iedereen,

Nu de zitmaaier volledig in orde staat, wil ik de Kubota aanpakken. Er moet dringend eens nieuwe olie op het motorblok D850. Is de eerste keer dat hij ververst wordt, heb dus geen idee welke olie er nu op zit.

Wel weet ik dat je best een minerale olie neemt, motor is bouwjaar 1994. Ik ga voor de 15w40.

Nu heb je bij Kroon verschillende soorten 15w40: de multifleet en de agridiesel.
De multifleet heeft API CH-4/SJ (van 1998), de agridiesel heeft de laatste nieuwe API CK-4.

De agridiesel is de meest geraffineerde olie met additieven -> betere bescherming ivm slijtage (kan ook in moderne dieselmotoren van bv. een agrokid).

Raden jullie mij de agridiesel aan? Die olie beschermt en reinigt beter, maar is dit wel goed voor een motorblok van 25 jaar oud? Of beter de olie met lagere API klasse die meer aanleunt bij olie van destijds?

Deel dit topic

Reacties

fendtinterfan
De olie die erin mag is de minimale specificatie of hoger. zolang er geen kurk pakking in zit kun je gewoon de multifleet erin doen. daarbij is een api ch beter dan een cd. bij dit soort basis -dieselmotoren maakt het eigenlijk niet zoveel uit.
Floris_
@fendtinterfan bedankt voor je reactie! Motor is D850 van Kubota: totaal geen idee of deze kurkpakking heeft?

Ivm met de API: de agridiesel heeft CK-4 (en dus niet CD-4 -> typfoutje van mij); dus in principe beter dan de multifleet
fendtinterfan
Kubota d850 is een motor waar geen minerale olie in hoeft. wel zou ik even het kleppendeksel eraf halen om te kijken of alles nog lekker schoon is.
Floris_
@fendtinterfan meest aangeraden is toch 15w40 voor deze motor; of ben ik verkeerd? De 15w40 is op basis van minerale olie dacht ik?
Welke olie zou jij aanraden?
fendtinterfan
Idd 15w40 en dan net wat je nog hebt staan. mineraal of synthetisch maakt niets uit in dit geval. zo oud is dit motortje nog niet.
nhfendt fan
Als die van 1994 is en je zegt dat die voor de eerste keer ververst gaat worden zou ik het blok eerst goed spoelen voordat je er nieuwe olie op gaat doen
Floris_
@nhfendt fan gelukkig niet, weet zeker dat hij op 453uren versie olie en filter heeft gekregen. Ik zit nu op 700uren.

Aangekocht op 600uren, en dan had hij ook net een nieuwe olie en filter gekregen, aldus verkoper. Maar dat kon niet op factuur aangetoond worden. Loopt ondertussen wel al ongeveer 4 jaar op dezelfde olie, moet dus dringend vervangen worden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B1550 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN