Waarvoor dienen deze banden? zie je bijna nooit op trekkers.

Ik vraag me af waarvoor ze nu deze banden gekozen hebben op die trekker?
normaal zie je die (bijna) nooit op een trekker?
Bert353

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

blauwe tractor
Gazonbanden, kunnen ook sneeuwbanden zijn.
stijn-de-bock
Comfort op de weg,hier zie je ze soms op trekkers die altijd transport doen,grootste nadeel is dat deze banden meestal duurder uitkomen.
Bert353
@stijn-de-bock maar zijn ze ook echt comfortabeler als je alleen op de weg zit? en is dat alleen voor de zwaardere trekkers? of ook voor de lichtere?

(klik om te vergroten)

Deze Steyer is ook niet tezwaar?
+2
Fast Eddy
Dit type band wordt in Scandinavië veel gebruikt als winterband om trekkers. En in het buitenland zie je ze veel om trekkers van de gemeente/overheid. Je kan ze ook als gazonband gebruiken maar daar zijn ze soms net te grof/agressief voor. Tot 250 pk zie je ze gebruikt worden dus vermogen kunnen ze ook wel aan.
flip1150
Dit zijn turf tyres oftewel gazon banden en ze zijn in bijna elke maat beschikbaar. Ze zullen minder vibratie hebben dan de oudere trekker banden. Moderne trekkerbanden hebben een dusdanig doorlopend profiel dat je niet meer de vibratie hebt die je vroeger had (zoals bij de Michelin M8).
Verder geeft deze band minder insporing en is daarom beter geschikt op gazons en dergelijke.
Bert353
@flip1150 Ik heb twee jaar geleden of zo een setje Firestone performers gekocht,voor op een MF, dat is dus een moderne nieuwe band (radiaal) en die heeft die vervelende vibratie ook nog.
De ervaring die ik hier heb met bandenboeren is dat ze niet vragen wat JIJ wilt, maar verkopen wat ZIJ hebben staan.
"Tenslotte is een band rond en zwart"!

En nu ben ik op zoek naar achterbanden voor een trekker die kaal 1600kg weegt ong 50 pk en veel op de weg gebruikt gaat worden. en dan wil ik ook graag van die vibratie af zoals de Performer heeft.
Dus als iemand denkt dat ie een goed advies heeft?? hoor ik dat graag.
flip1150
@Bert353 Ik heb vorig jaar lang getwijfeld om dit soort band op mijn nieuwe trekker te leggen.
Heb toch besloten om de traditionele band (trelleborg tm 700) er op te leggen maar er zijn al momenten geweest dat ik er spijt van heb. Ik zou zeggen: Als je geen zware grondbewerking doet en veel op de weg zit, neem dan zo een band. Ze zijn amper duurder als ze dat al zijn.
Bert353
@flip1150 Ik heb zo een beetje rondgekeken, en ik geloof dat ze zo tegen de 1000€/stuk zitten.
flip1150
@Bert353 ik weet niet welke maat je zoekt.
Bert353
@flip1150 er zit nu 13.6-28 op, ik geloof dat een metrische vervanger 340/85R28 zou zijn?
+1
SJB533
Industriebanden of shovelbanden. Slijtvaster op de weg, dan agrarische banden.
mfrijder
BKT ridemax, dit is ook zo'n band zoals op de foto.
een kennis van ons heeft deze onder z'n MF 5608 trekker en dat rijd echt super comfortabel op de weg.
let wel, door het hogere draagvermogen van de band kun (moet) je dus met een lagere spanning rijden om het comfortabel te houden maar ook dan na +/-1500 uur geen enkel probleem.
in de weide moet je wel opletten dat de band niet volloopt...
Bert353
@mfrijder Ja, zoiets had ik ook al gelezen, maar dat zal wel komen doordat deze banden ontwikkeld zijn voor 100 of meer PK? dus zwaardere trekkers als waar ik 'm op wil hebben?
want ik denk dat als je zo'n zware band op een 1600kg trekkertje monteerd, en zelfs er géén lucht indrukt, staat de band toch niet plat. (dus een beetje hard voor zo'n klein trekkertje?)
Fast Eddy
@Bert353

De maat die jij zoekt is een voorband van de meeste grote trekkers. Beetje zoeken op het internet en je komt ze soms al gebruikt tegen.
+1
valmet 605
Bij AWmense in heemstede staat de trekkerhoogwerker ook op deze banden. Verder daar ook een deutz op deze banden. Bevalt prima zeker ook op zand .
+1
michel-meesters
Bij de gemeente in nord denemarken hadden we een valtra op dit soort banden, gingen een stuk langer mee den normaale trekkerbanden.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!