Renault 651 - Met veel gas rijdt hij weg

Hallo beste Allemaal,

Heb een oude Renault 651 die het goed deed. Nu is het probleem dat de trekker volgas moet geven om weg te komen. Als die rijdt doet hij het ok.

Heeft iemand een idee wat de oorzaak kan zijn?

Mvg, Fabian
Fabian1

Reacties

varken
Koppeling opstellen/vervangen
hoe voelt hij verder aan?
Fabian1
@varken voor de rest voelt die super. Zal kijken of ik de koppeling kan afstellen.
Bedankt
wim-same
Waarschijnlijk is je koppeling versleten. Je kan kijken of je nog kan stellen, maar meestal niet. Kijk ook uit dat je niet te veel stelt, dan gaan de nagels in de drukgroep vreten, of ijzer op ijzer gaat ook je drukgroep opvreten.
roscho
Als de koppeling versleten is, zoals beantwoorders hierboven aangeven, zou je wegrijden met een verschrikkelijk slippende koppeling. Daar zou je zeker iets van moeten ruiken. Zo niet, dan weet ik niet of de koppeling wel versleten is. Er zou ook iets vast kunnen zitten, bijv. een scharnierpunt van de koppelingsbediening, wat maar heel langzaam, door het trillen van de trekker bij vol gas, los komt. Dat zou je dan aan het pedaal wel moeten kunnen voelen. En als je eenmaal op gang bent en je trapt op de rem, terwijl je vol gas houdt, mindert dan de motor in toeren, of blijft de motor gewoon doorloeien?
blauwe tractor
Of blijft de motor gewoon doorloeien?
Mooooooooooooeeeeeeee
+1
roscho
@blauwe tractor Brandweertrekker... 😂
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 651 en hebben de trefwoorden olie en koppeling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!