Fendt Farmer 2 - Dubbelwerkend hydrauliek ventiel plaatsen

Hallo,

Ik ben in het bezit van een Fendt Farmer 2, er zicht echter geen hydrauliek ventiel op. ik heb lang zitten zoeken hoe dit er bij op te zetten maar echt duidelijke uitleg kan ik niet vinden.

Als ik de drukleiding van de pomp onderbreek en hier een ventiel tussen zet (retour dus terug op de drukleiding en naar de liftcilinder). De olietoevoer is dan niet onderbroken en de lift zou moeten blijven werken.

Klopt mijn redenering of is er iets wat ik over het hoofd zie?

Thanks,
Bert
BertC

Reacties

Fendt926Driver
Je redenering klopt.
Maar zorg er wel voor dat je dan een ventielenblok plaats met een eigen overdruk systeem.
Dus dat je niet de druk 100% kunt dicht gooien want dan gaat er wat mis.
Als je dan toch een extern ventielenblok plaatst neem dan ook direct 1 met 2 of 3 dubbelwerkend.

Maar waarom zit er op jou farmer 2 geen enkelwerkend ventiel op?
Dat vindt ik nog vreemd.....
BertC
@Fendt926Driver Bedankt, ja daar zorg ik voor. Ik ga een enkel en 2 dubbelwerkende plaatsen. daarmee kom ik ruim toe. ik heb het enkel nodig voor enkelwerkende cilinders, die 2 extra dubbelwerkende zullen ook wel gebruikt worden maar heb daar nu niets voor.

enkel de eerste 4000 ofzo stuks hadden standaard een "kipperaansluiting" daarna was dit een optie. Als je dit erop wilt dan moet je originele stukken kunnen vinden en dat is niet gemakkelijk... Er zijn wel andere mogelijkheden maar die zijn nooit echt goed, je bent dan aan het knoeien met 3weg kraantjes en zo, en de hef komt dan vaak zonder olie.

Ik denk dat de enigste oplossing, als je geen originele stukken hebt, is om er een ventielblok in serie tussen te zetten.
Fendt926Driver
@BertC klopt.
Hebben wij al meermaals gedaan. En staan op het punt het bij de 614 ook nog te doen.
Buiten de 3 dubbelwerkend komen er nog 3 dubbelwerkend en 1 enkelwerkend ventiel bijop
Maar hou in de gaten dat je een blok eropzet met een (regelbare) overdruk
BertC
@Fendt926Driver Doe ik, heel hard bedankt!
redeagle14
@BertC en neem een ventiel met drukdoorvoer. Dat werkt echt het beste. Dan blijft het bestaande systeem gewoon werken. En het nieuwe ventiel krijgt een eigen retour.
BertC
@redeagle14 dan staat het toch niet echt meer in serie? als ik dan de kipper bedien, gaat de druk dan niet gewoon door de doorvoer waardoor ik "verlies" heb en de kipper misschien niet omhoog gaat?
redeagle14
@BertC nee, een drukdoorvoer is speciaal ontwikkeld om in een bestaand systeem op te nemen. Kijk maar eens naar het schema bij de SD52001AE op de site van Kramp. Of de MBV52001GP die kun je met een plug aanpassen.
BertC
@redeagle14 Interessant, bedankt!
fendt2
Heb ook een farmer 2 met alleen een enkel werkend ventiel deze zit tegen het regelblok van de hef. Als ik jou was zou ik hier naar opzoek gaan hoef je niks te verbouwen. Deze ventielen zitten ook wel op andere duitse trekkers. Heb er zelf een retour bij gemaakt op de retour leiding van de hef. Voordubbelwerkende functies heb ik er een dubbelwerkend ventiel tussen moet ik 2 hendels gelijk bedienen. Het werkt niet helemaal ideaal maar uiteindelijk ben ik er tevreden mee.
BertC
@fendt2 Bedankt voor je bijdrage, ik heb daar al naar gezocht. Maar iets vinden dat past is bijna onmogelijk. Jou oplossing is dus wat ik niet wil. Dat werkt niet optimaal, als ik een blok er in serie tussen zet gaat dit zonder problemen werken. Dit is ook zeker niet meer werk dan jou voorstel, leiding splitsen en terug aansluiten. Geen gedoe met meerder hendels of kranen.
fendt2
@BertC heb wel een ventiel over. Maar wil em niet kwijt. Heb ook een omgebouwd die op de hefhendel was gemaakt. (Weet ik niet zeker is al lang geleden) maar dat werkte niet goed. Ook was hier de retour op de vuldop gemaakt. Dat werkt ook niet.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Farmer 2 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!