Illustratie van:

Atlas 1304 - Atlas 1304

Soms heb ik problemen met mijn Atlas. Hij start maar werkt soms niet. Door wat te spelen met het contactslot, krijgt hij plots wel de intentie om te werken maar dat is zo geen werk. Iemand een idee waar het aan zou kunnen liggen?
Iemand vertelde me dat de grote printplaat defect zou zijn, kost wel enorm veel. Zijn er andere manieren om die te herstellen?

Deel dit topic

Reacties

faane
Zit er al een printplaat in deze kraan ?
NH-Ford
Wat is het bouwjaar van de kraan?
faane
Als het de printplaat zou zijn, informeer dan eens bij tvh in Waregem Belgie die zijn op de hoogte van printplaten herstellen.
+1
stephan-inter
Ik gok slecht contact slot.
Geloof niet dat in deze oude kranen al printplaten zitten......
Als hij via contact slot de volgende keer niet wil kan je eens proberen om hem rechtstreeks op de startmotor te starten.
Doet hij dit direct zit het in je contact slot of startrelais.
roel-metsu
@stephan-inter Er zitten wel degelijk printplaten in de 1304. Deze week nog een nieuw contactslot gestopt want sleutel was afgebroken, daar kan het ook niet meer aan liggen. Ik ben ten einde raad en wil ook geen al te zotte kosten doen want die printplaten kosten stukken van mensen..
NH-Ford
1304 heeft wel degelijk printplaat, hoe nieuwer hoe meer. Willen ook wel eens kapot gaan.
Maar als je idee hebt dat aan contactslot ligt gewoon vervangen. Is een cobo en op meerdere plekken te koop voor laat tientjes.
roel-metsu
@NH-Ford Er zitten wel degelijk printplaten in de 1304, zoals u zei. 1 grote en 3 kleinere. De kraan start perfect maar als ik wil dat hij werkt en rijdt, moet ik telkens het contact afleggen en dit meerdere keren anders rijdt hij niet. Er is zeker niets mis met het rijden van de kraan want na enkele keren contact aan en afleggen zou hij toch rijden en werken maar dat is zo geen werk. Ik zou natuurlijk liever hebben dat hij dat van de eerste keer doet.
NH-Ford
Zul je toch via een schema het één en ander moeten controleren.
Wanneer je hem op contact zet moeten meerder relais gaan werken, stel dat één relais niet, of niet altijd meedoet dan heb je al een probleem.
Zijn dingen die je eerst eens moeten nagaan, kan uiteindelijk nog steeds in een printplaat zitten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1304 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!