New Holland T 7030 - Voorwielaandrijving sprint altijd in boven de 6 km/u

Bij onze T7030 springt de voorwielaandrijving altijd in als we meer dan 6 km/u rijden.
Geen idee waar beginnen zoeken.
guy-haubrechts

Reacties

+4
nhmonteur
Gaat de 4wd er ook echt in of heb je het idee dat alleen je lampje aan gaat?
Anders zul je eens moeten kijken of beide remschakelaars goed werken. Als er bv 1 in/uitgedrukt blijft dan denkt de trekker dat je remt. En boven de 6 km/h gaat altijd de 4wd erin tijdens het remmen.
guy-haubrechts
Contacten zitten goed verstopt, veel werk aan. Dit zal voor na het zaaiwerk zijn. Maar vrees wel dat dit de oorzaak is. Zekering van remlichten sprint ook altijd. Zal ergens kortsluiting zitten op ėén van de contacten.
+3
nhmonteur
@guy-haubrechts valt op zich wel mee hoeveel werk het is om er bij te komen. De 2 schroeven links en 2 rechts naast het dashboard losdraaien. De stekker van het keypad en de 3 stekkers stekkers van het dashboard los. Dan de 2 M8 boutjes los en je tilt de hele luchttunnel er af. Nu kan je redelijk bij de schakelaars.
+2
wessel8830
Heeft deze trekker ook luchtremmen, anders moet je de twee spoelen achterop even doormeten en de hele bekabeling van de luchtremmen. makkelijkste is om de stekker even los te gooien van de bekabeling zodat je de luchtremmen uit kunt sluiten. blijft de zekering er dan in dan zal daar ergens kortsluiting zitten.
guy-haubrechts
Eindelijk tijd gevonden om te sleutelen. Contacten van de remmen waren nog goed. Uiteindelijk 2 nieuwe lampen gestoken achteraan en nu blijft de zekering. Morgen testen ?
Een ander probleem met deze is dat de vooras vering regelmatig weg valt.
Iemand hier een idee ?
nhmonteur
@guy-haubrechts en wat bedoel je met wegvallen? Veert hij niet meer dan of zakt hij op de vooras?
guy-haubrechts
Hij zakt volledig in op vooras.
nhmonteur
@guy-haubrechts ook tijdens het rijden? Of alleen als je hem een nacht/dag hebt laten staan?
guy-haubrechts
Vooral als je gereden hebt met een frontgewicht. Komt dan pas terug vrij als je achteraan gewicht hangt.
nhmonteur
@guy-haubrechts ok dat is vreemd, maar dan kunnen het meerdere dingen zijn. Ten eerste zal je eens moeten controleren of er foutcodes aanwezig zijn van de voorasvering. Zijn die niet aanwezig, dan de vooras eens calibreren zodat deze weer zijn middenstand heeft.
Als dit niks helpt dan kunnen er kleppen defect zijn of de cilinder waar hij op veert
guy-haubrechts
@nhmonteur kan ik deze zelf kalibreren. ?
+1
nhmonteur
@guy-haubrechts als je een stekker hebt om in het H-menu te komen wel, maar anders kan alleen de dealer dat. Maar dit is een werkje van 2 minuten. Dus meestal willen ze dat wel even tussendoor doen. Bij ons in ieder geval wel.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 7030 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!