Case International 1056 XL - 1056 XL start moeilijk ondanks een goede batterij

Hallo,

Wij hebben een 1056XL, hier hebben wij reeds een 140 Ah batterij in gestoken, meer dan nodig dus. De starter werkt naar behoren. Het probleem ligt dus waarschijnlijk bij het heropladen van de batterij. Weet iemand waar het probleem kan liggen waarom hij niet oplaad?

Met vriendelijke groeten

Deel dit topic

Inter-1056XL

Reacties

V-riem te slap of spanningsregelaar van dynamo bijna op zijn einde.. Maar weet je zeker dat de startmotor goed is? Het kunnen meerdere dingen zijn, is je massakabel nog wel fris?
Fendt926Driver
Start hij slecht direct na het uitzetten? (Niet bijladen)
Of start hij slecht de volgende dag (lekstroom)
Inter-1056XL
Wel het is ondertussen al zijn 2e batterij, en hij startte telkens perfect als de batterij nieuw was maar na verloop van tijd start hij moeilijker en moeilijker. Als we de batterij zelf terug opladen kan hij weer een maandje voort.
Clayson M80
@Inter-1056XL 20 seconden voor gloeien
Inter-1056XL
@Clayson M80 , bij dit weer zou dit toch niet nodig moeten zijn voor een international? Maar om te antwoorden op de vraag, voor gloeien helpt ook niet.
Het kan inderdaad lekstroom zijn, wat is je accuspanning als de trekker draait?
Inter-1056XL
@case956powerrzzzzz , 13 volt, maar als ik alle verlichting aanleg komt die terug naar 12 volt.
@Inter-1056XL Hoort rond 14 volt te zijn
Inter-1056XL
@case956powerrzzzzz , ok, weet jij soms wat ik kan doen om deze terug op 14 te krijgen? Wat ik moet vervangen of nakijken?
@Inter-1056XL Ik zal gewoon de complete dynamo vervangen, maar dat is aan jou. Je kunt misschien ook eerst de spanningsregelaar achter op de dynamo los halen en kijken of de koolborstels nog goed zijn. En dan dus alleen de spanningsregelaar vervangen als dat nodig is.
basia
Dat is te weinig ;een goed ladende dynamo moet toch zo 14 volt geven .
Is het een wisselstroom dynamo ? Laten testen of mischien een ruildynamo monteren .
MulderDeutz1
Lijkt op de dynamo of lekstroom. Dynamo even nieuwe koolborstels in doen en goed schoonmaken en opschuren kan al een wereld van verschil geven.
Inter-1056XL
Ok, bedankt voor de informatie iedereen!!!
Fendt926Driver
@Inter-1056XL brand het accu lampje als je hem op contact zet?
Zo ja gaat die uit bij starten?
redeagle14
@Inter-1056XL controleer ook alle stekkerblokken in de cabine wand van binnen en buiten. Daar had een kennis van mij het probleem van slecht bijladen.
de Leeuw IH
Ik heb er een startrelais opgezet dat scheelt ook
+2
roscho
Maak 's avonds na gebruik de minpool van de accu los. Volgende morgen weer vastmaken. Start hij dan goed, dan is het een lekstroom. Start hij dan ook slecht, dan wordt de accu onvoldoende opgeladen en ligt het dus aan de dynamo.
In geval van een lekstroom zal het even zoekwerk worden. Om dat te voorkomen, zou je ook een massaslot kunnen monteren in de minkabel van de accu. Daarmee kun je de trekker volledig stroomloos maken en sluit je dus ook zelfontbranding door kortsluiting uit. Zo'n slot kost ongeveer een tientje.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 1056 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!