Fordson Major - Ratel, klapperend geluid in versnellingsbak

Hallo allemaal

Ik ben klaar met het opknappen van mijn major alleen heb ik een probleem als ik ga rijden dan hoor ik een rare ratel, klapperend geluid (net of tandwielen niet goed vrij komen of liggen te klapperen) in de versnellingsbak.(lijkt uit de versnellingsbak te komen) Ik hoor het voornamelijk in de derde versnelling met stationaar toerental weet iemand wat dit kan zijn of hoe ik het kan verhelpen.

Groeten
fordsonmajor2010

Reacties

ErDee
Ben je in de versnellingsbak bezig geweest?
fordsonmajor2010
Nee heb ik niks aan gedaan dat is het vreemde eraan toen ik hem kocht heb ik het niet gehoord maar toen heb ik er ook weinig mee gereden
ford-major
Geverfiseerd dus?
ErDee
En hij zit goed in de versnelling? Als je hem eens goed doorduwt en zo vast blijft houden, is het dan weg, erger, hetzelfde?
old man jose
N A W is dit de koppelings as daarvan zijn de splaines versleten en dat maakt de bak veel lawaai op de koppelingsplaat en op alle ruimte die verder aanwezig is.
suc6
Tom VB
Doormidden dus ....
old man jose
@Tom VB

Idd dit kun je alleen oplossen door de tractor in 2 stukken weg te zetten
SimonD
Oow de mijne ratelt ook hard hoor...vooral tijdens trekkertrek als er kracht op de tandwielen komen 😄!

En hij zit nog maar opnieuw samen 😛...maar er zat inderdaag veel speling op het koppelingssysteem met het BT rollement(druklager) 😄
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!