Illustratie van:

Mc-Cormick D 326 - Urenstand teller

Hallo, TFers
Omdat ik (nog)onervaren ben in het gebruik van mijn trekker ( Mc-Cormick uit 1962)heb ik geen idee wat normaal ongeveer de urenstand zou moeten zijn.Mijn trekker heeft nu een urenstand van 2952,7 maar toen was wel de teller defect, nu niet meer. Wat is jullie conclusie, heeft de teller jarenlang niet gewerkt, of zou het wel kunnen. Wat zou dan wel een aannemelijke tellerstand zijn????
Groeten, Hendrikus

Deel dit topic

Reacties

Boemrang
Dat kunnen wij ook niet weten.
Je zou de eigenaren op kunnen sporen, wellicht hebben die meer informatie.
Succes verder.
Fokke
Je kunt ten eerste al vast stellen dat een kleine 3000 uur weinig is. Als je dan naar het bouwjaar van de trekker kijkt zijn die trekkers vaak wel het klokje rond gegaan. Maar niets is onmogelijk 😉
Hendrikus
Hoeveel uren draaien jullie ongeveer dan per jaar?
Fokke
Als hobbyist weinig. Maar toen die trekkers in het verleden op landbouwbedrijven draaiden maakten ze wel uren natuurlijk 😛
Harm L
Onze d432 heeft nu bijna 5000 uur maar heeft voor dat wij hem kochten 6 jaar stil gestaan en had 600 uur toen hij gekocht is
Wimsumar
Beste Hendrkus: Toen in +/_ 1962 de paarden op de bedrijven werden vervangen door "McCormickjes" hoefden, vanwege de omvang van de boerenbedrijven trekkers niet veel uren per jaar te draaien. Ik schat hooguit enkele honderden uren. Dergelijke trekkertjes doen al tientallen jaren nog hoogstens wat hand-en-span-diensten of worden voor de hobby gehouden en draaien nog tientallen uren per jaar.
De 432 van Hendrikus heeft misschien wat meer uren gemaakt dan de klok aangeeft maar vermoedelijk geen duizenden ( de uiterlijke en vooral de mechanische staat zouden daar iets duidelijkheid in kunnen verschaffen)

Mijn beide trekkers maken samen hooguit 500 uur per jaar. (op een relatief "kleiner" melkveebedrijf).
Hendrikus
Beste Wimsumar, toen ik dit trekkertje kocht zag het er zo slecht uit als een paard er zo uitgezien had in die tijd was de eigenaar een dierenbeul geweest. Naar de toestand van de trekker te oordelen had hij wel het klokje rond kunnen hebben en gezien het slijtage beeld van bepaalde onderdelen is het vroeger een echt werkpaard geweest. Maar uit de reacties kan ik een aardige conclusie trekken. Bedankt
Wimsumar
Beste Hendrikus: "Het klokje rond" dat is zelfs voor moderne trekkers ( met modern onderhoud) nog een hele opgave om te bereiken.
"Vroeger" waren trekkers vaak al lang voor deze 10.000 uur-mijlpaal al totaal 'versleten' of onherstelbaar (economisch) beschadigd).
Ook vond men het 'verstandig' een trekker met +/_ 3.000 uur al in te ruilen want: "Hij had al héél wat gelopen...". Uiteraard ook gestimuleerd doordat nieuwere modellen beter/comfortabeler/sterker werden.
Kijk maar eens naar auto's: Er zijn er niet veel mensen die nog langer met een auto durven rijden als er 100.000(!) kilometer op de teller verschijnt.

N.B.: Bij gemiddelde snelheid van 50 km/uur is 100.000 km in 'slechts' 2.000 uur afgelegd.
Fokke
Juist Wim. Ik hoor anders regelmatig verhalen van Cormickjes enz. die meer als het klokje rond gedraaid hebben op landbouwbedrijven. Maar je zou best gelijk kunnen hebben 😛

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 326 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1