Hanomag R425 - Wat voor Maaibalk hoort hieronder?merk type, zijn er tekeningen?

Ik ben op zoek naar een Maaibalk voor deze trekker. Wie weet wat hier onder hoort? Alle informatie is welkom.
bart-bijvoet

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+2
langeslagdiesel
Hier kunnen meerdere balken onder, maar er zijn er 3 gangbaar zover je daar over kan praten. Ten eerste als je er naar gaan zoeken dan zijn de Hanomag R 16, de R 19 de R 420 en de R 425 technisch indentiek. Dus een frame wat daar af komt past. Dan is er tot midden jaren 50 hoofdzakelijk mortel frame en balken gemonteerd. Vanaf grofweg 1952 was ook het toen eigen LFE leverbaar. De laatste R 19 serie en eigenlijk bijna alle R 420 en R 425 trekkers zijn geleverd met LFE balken en frames. Het type is : MW 217. Terug leidend naar het moeder type van deze trekkers van die serie de R 217. Deze balken zijn weer in 12 soorten gemaakt. Maaibreedte 150 en 180 cm, 3 vingermaten ( grof, midden, en fijn. En dit alles met 2 verschillende krukassen met bij behorende slag.( 76 mm en 126 mm ). Voor deze twee verschillende krukassen zijn ook weer twee verschillende balken. Tw : voor de korte slag een even aantal vingers en voor de lange slag een oneven aantal vingers. Een balk met oneven aantal vingers kan wel op een krukas met korte slag anders om gaat niet! Dan loopt de boel vast. Dan zijn er in Nederland ook nog schukken balken aan Hanomag trekkers gemonteerd en in Duitsland ook nog een paar verdwaalde Rasspe en S&S balken. Zelf heb ik eerst alle documentatie bij elkaar gezocht voor ik op onderdelen jacht ging. Anders is er geen touw meer aan vast te knopen. Kleinanzeigen Duitsland daar passeert nog redelijk veel van dat spul. Hier in Nederland is het echt zoeken naar een speld in een Heule Grote hooiberg. LMB Jansen in Duiven heb soms nog wel eens wat en weet ook goed wat bij elkaar past. Dat is een goed start adres. Succes man.
NederEric
@langeslagdiesel Bij mijn Hanomag zit ook een LFE maaibalk, daarbij zit een beugel voor aan de LFE maaibalk, de zwadborden zitten aan de achterzijde van de maaibalk. Weet iemand waar die voorste beugel voor dient?

(klik om te vergroten)

langeslagdiesel
@NederEric daar hoort een pen in die de balk ophanging borgt. De pen is boven rond. In het midden een veer en beneden vierkant. De onderkant is schuin. Met de balk aan de grond en een verstopping ga je een klein stukje achteruit. Dan voorkomt dat pennetje dat je balk blijft liggen.
langeslagdiesel
@NederEric de balk die schuin achter de trekker ligt, en op de foto staat. Hoeveel vingers heb die, bij welke totaal breedte?
NederEric
@langeslagdiesel Bedankt, het is dus een vergrendelingspen om de balk op zijn plaats te houden. De balk op de achtergrond heeft een speciale maat (26 pinnen ~1.30m )
NederEric
@NederEric De balk aan de Hanomag zelf heeft 2 pinnen meer en komt op 1.50m.
langeslagdiesel
@NederEric 28 vingers op 1,50 m dat is een standaard maat ja. Die met 26 vingers kan een balk zijn voor een R12. Of een paarden balk van Krupp. Dacht even een fijne balk te herkennen, maar niet dus. Deze hebben als het goed is ook alle twee verschillende nummers in de vingers staan.
bart-bijvoet
Dank je wel, hier kan ik wat mee 👍👍👍👍
MFPOWER06
@langeslagdiesel
zelf geen ervaring met maaibalken .maar bij jansen duiven daar kun je alles vinden ja ben er een keer geweest voor een velg van een trommelschudder hebben ze 10 gigantische bulten velgen graaien 1 min en ze hebben hem gevonden
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hanomag R425 en hebben de trefwoorden vingerbalk en maaibalk geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!