Illustratie van:

John Deere 2250 - 2WD met voorlader?

Ik heb een JD 2250 2WD SG2 . Nu ik dit jaar grote balen kuilgras ga laten maken wil ik er een voorlader aan maken met een balenklem. Nu is mijn vraag, zou dit gaan wat betreft til vermogen.Nu ben ik niet zo bang dat hij een groot pak kuilgras niet zal tillen, maar zou dit kunnen met een 2WD trekker, of zou hij als de baal in de hoogte is de achterwielen te veel ontlasten zodat hij gaat slippen. Wie heeft er ervaring?

Deel dit topic

Reacties

+1
wotan2
Flink gewicht in de hef ontlast de vooras en zorgt voor grip.
walker1
Contragewicht in de hef kan helpen, maar een 2wd met voorlader is niet ideaal. Behalve meer grip, is een 4wd as ook veel zwaarder gebouwd. 4wd banden zijn ook (veel) breder dan die 2wd bandjes, zeker als het land niet helemaal droog is, willen 2wd bandjes wel eens de grond inzakken met een zware baal.
Ik weet niet of je ook al andere opties afgewogen had? In plaats van voorlader zou je ook aan een hefmast in de achterhef kunnen denken.
Je hebt neem ik aan nu geen 4wd trekker? Als je toch kosten gaat maken, namelijk voorlader zoeken, kopen deze er op bouwen, zou je misschien ook de 2wd 2250 kunnen inruilen op een 4wd trekker met voorlader?
Fendt926Driver
@walker1 je zou kunnen kijken naar een hefmast met klem zoals walker zegt.
Doe die er achter en laadt daar de eerste baal mee.
En de 2e in de voorlader.
Heb je ook direct een contra gewicht.
En kunt er 2 tegelijk naar de kar of huis rijden.
Een zwaar contra gewicht is ook niet goedkoop.
En de klem achter kan ook gerust zonder hefmast omdat 50 cm van de grond tillen genoeg is omdat de voorlader de balen erop kan zetten
Fendt926Driver
Als je met ronde balen gaat doen is dit een goedkope optie achter.

tractors-and-machinery.nl/item/522360/…

Voor vierkante balen is dit achter wel een optie.

tractors-and-machinery.nl/item/574789/…

Voor dat geld kun je geen contra gewicht kopen
walker1
@Fendt926Driver Dat kan ook allemaal prima. @gerben-g Om hoeveel balen gaat het op jaarbasis en hoe groot zijn de balen precies? De ene grote baal is de andere niet. Tussen persen zit verschil in hoogte en breedte van de baal en de lengte is vaak in te stellen. Scheelt al aardig wat gewicht of de baal 1,50 m lang is of 2,50 m.
+2
case 745 xl
Als je voor de hobby enkele balen per jaar hebt red je dat best met een 2250 2 wd. Ik heb enkele jaren balen geruimd met een 1640 met voorlader. Met beleid gaat er veel goed.
gerben-g
Het gaat om ongeveer 30 balen kuilgras in folie .Die moet ik ongeveer 4 km verderop laden en dan thuis brengen en dus ook stapelen. Dus heb ik iets nodig om ze op de kar te zetten en thuis 2 of drie hoog te zetten. Trekker inruilen heb ik ook aan gedacht en naar gezocht,maar dat valt nog niet helemaal mee om iets betaalbaars te vinden met een voorlader. En ik heb idd nu geen 4WD tractor, Die 2250 2WD kon ik tot nu toe prima mee uit de voeten.Hefmast is ook een optie,maar weer lastig als je snel even wat achter de trekker wilt doen, want dan zit die mast weer in de weg
Henk 1120
@gerben-g Op zich wil het prima, om voor die 30 balen een voorlader op je 2250 2WD te bouwen. Als je kijkt wat ik vroeger en nu met een 1120 en later een 2030 met de voorlader verzet heb, dan moet dat met jou 2250 helemaal goed gaan. De 1120 en de 2030 hadden allebei 2WD natuurlijk.
tractorfan.nl/picture/834328/… tractorfan.nl/picture/834081/… tractorfan.nl/picture/597282/…
Kijk ook maar eens in m'n profiel tussen de foto's, wat m'n huidige 1120 allemaal op pakt met de voorlader....
En je vooras is er sterk genoeg voor 😉
walker1
@gerben-g 30 balen is nog wel een keer te doen. Voor genoeg grip en stabiliteit zou ik dan wel een gewicht in de hef doen. Is ook beetje afhankelijk van je land. Als het mooi vlak is, hoe je om de stabiliteit ook minder zorgen te hebben. De grip is ook afhankelijk van de grondsoort en weersomstandigheden.
+1
gerben-g
Bedankt voor je reactie.
Ik kan voor relatief weinig geld een Lien voorlader kopen, komt van een 1640 af maar schijnt dus ook op een 2250 te passen. Daar zou een balenklem in kunnen.
johndeere 2650
@gerben-g je kan beter naar een quicke of stoll gaan zoeken.vindt dat een Lien weinig kan tillen en snel scheurt is onze ervaring
+1
casejxu
Heb zelf ook grote pakken geladen jaren geleden met 1640 2wd. Ging prima. Rustig aan en voor die 30 pakken gaat dat wel. Die ik moest laden waren 120x90x180 balen
gerben-g
Hoi, had je daar ook een voorlader op met balenklem? En waren dat grote pakken kuilgras?
casejxu
@gerben-g ja was met voorlader en balenklem. Waren grote pakken voordroog gras
Herbert
@casejxu de ene baal is de andere niet eh. Droog spul zal wel gaan. Nattere balen gaat moeilijk worden.
Henk 1120
@Herbert Ook dan zal het geen problemen geven, gezien de ervaringen die ik er mee heb.
Tuurlijk moet je niet vol gas voor of achteruit gaan, maar door elkaar is het droog, als je die 30 hooibalen binnen gaat halen en dan zal het zeker geen problemen geven zonder voorwielaandrijving.
casejxu
@Herbert wat nogal logisch is. Maar het zijn er maar 30 op jaarbasis..... Rustig aan durf ik dat wel aan
+1
gerben-g
Nou dan moet dat lukken idd,bedankt voor je reactie

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2250 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0