David Brown 990 - Lift werkt niet (lang)

Ik heb een probleem ondervonden met een David David Brown traktor: de lift werkt niet (lang). Ik heb dit probleem verholpen door de de klep open te draaien (waarin twee zilveren schroeven te vinden zijn) die zich achter de hoogtehendel bevindt van de traktor. Ik maakte de buisjes, die elk onder
de zilveren schroeven te vinden zijn, fatsoenlijk zuiver met compressor en WD-40. Hiermee was al het overbodige vuil weg. De lift werkte weer: hij wou terug naar boven. Na een paar keer de lift te gebruiken zakte hij terug en wou hij niet meer naar boven. Dus ik herhaalde vorige handeling opnieuw, waarna de lift weer werkte ... Maar kort erna opnieuw hetzelfde probleem ... zo bleef het doorgaan. Wat kan er mis zijn? Alvast bedankt.

Deel dit topic

DavidBrown~990

Reacties

+1
flonky
Heb je de olie en filter ook vervangen? Als ie vuil is en filter verstopt blijf je bezig
Rob Vanderstegen
Flonky heeft gelijk.Filter aan onderkant achteras kan soms super vuil zijn.Moet je wel rekenen dat alle olie er uit loopt.Succes.
gerben-g
In die pot onder aan de bodem van je trekker zit het filter, daar kun je hem ook aftappen. Die er eens onderuit halen en evt de bak/achterbrug spoelen met een deel olie en een deel diesel.Je kan dan die regel ventielen onder dat luikje rechts bij je hef kwadrant er uit laten, dan spoelt het daar ook goed door. Moet echt super zuiver zijn, is gevoelig bij een Brown
DavidBrown~990
Bedankt voor de reacties. Ik zal de olie eens aflaten en de hele blok spoelen met olie en diesel? Maar hoe doe ik dit? Waar giet ik deze in? Laat ik de traktor dan even draaien wanneer ik deze spoel zodat alles goed gezuiverd is? En wanneer kan ik nieuwe hydraulische olie erin doen of kan het geen kwaad dat hier wat diesel in blijft vermengd? Nogmaals hartelijk bedankt bij voorbaat!
flonky
Je tap de olie af zoals beschreven en dan doe je paar liter diesel erin dit vul je bij in de versnellingsbak daar zit een stop met binnen 4kant bij je versnellingspoken dan haal he die plunjers er weer uit maar draaid de schroefjes die ze afdichten er weer in en laat de motor even lopen. Dan tap je alles weer af. Monteert nieuw filter plunjers weer terug en vul het weer met olie. Succes
gerben-g
Ook de hef bedienen, en de trekker een tijdje voor en achter over zetten helpt,aftakas even aan. Dan komt het zo goed mogelijk op alle plekken. En dan af tappen en goed uit laten druipen
DavidBrown~990
Dag iedereen,

Ik ben begonnen met het aftappen van de olie. Voor het aankopen van nieuwe hydraulische olie. Welke type van olie moet dit (het best zijn)??
Frans Brown
In een van de kleppen onder de zilveren schroef zit een messing schroef met een schroevendraaier gleuf( Ik dacht de stompe klep) .Onder deze schroef zit een nylon zeefje met daaronder een aluminium plaatje met een heel klein gaatje.
Dit gaatje met een staalborstelhaar doorprikken zodat daar zeker geen vuil in zit .Eventueel nog eens doorblazen( gaatje zeker niet!!!!!!! groter maken.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 en hebben de trefwoorden hydraulische pomp en david brown geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!