International 745 XL - Geen enkele versnelling meer

Hallo, vanmiddag is mijn Inter stil komen te staan.. ik heb geen enkele versnelling meer.. na poging tot terug schakelen voor een bocht schoot toeren tal omhoog.. geen versnelling... Pook (lang type) gaat gewoon in elke versnelling maar gebeurt niets in aandrijving.. geen raar geluid oid gehad.. niks geblokkeerd .. geen enkele indicatie. wat is hier aan de hand? Hoor het graag.
SteengeMF

Reacties

Yanmar fx32
Hoi welke pook betreft het? De 1234 of de hoog/laag/retour?
SteengeMF
@Yanmar fx32 hoi beide poken kunnen gewoon nog in elke gang.. maar uiteindelijk was het de 1234 waar ik laatst mee schakelde... Ongeacht welke combi van poken ik gebruik ik kan de trekker gewoon rollen als hij uit is
county854t
Waarschijnlijk prise as gebroken.
Yanmar fx32
Onder de cabine in het verlengde van de poken zit per pook een heveltje dat weer een asje bedient wat de versnellingsbak ingaat! Bij mij is ooit gebeurt dat deze is losgeschoten! Had in de tractor het gevoel dat ie schakelde maar er gebeurde niets!
SteengeMF
@Yanmar fx32 oke ik zat eigenlijk zelf ook aan zoiets te denken omdat ik me niet kan voorstellen dat er zomaar wat afbreekt intern met wat getour.. maar goed je weet t nooit natuurlijk. Ik zal morgen eens beter gaan kijken..
hakkert6
Price as??
SteengeMF
@hakkert6 breekt zoiets zomaar tijdens rijden? Zonder belasting? Is dat te controleren /bevestigen alvorens het hele apparaat door midden gaat?
hakkert6
Heb nog wel een price as liggen indien nodig
Welten
Of hart van de koppeling eruit geslagen of de splines helemaal weg
tractorquintentje
Of de spanstift van de schakelhevel gebroken op de dwarse as. Dan kan je hem ook niet meer in versnelling zetten, maar ik zou denken dat je dan ook wel voelt dat die geen versnelling meer pakt.
Veel mensen vergeten dat er best kracht op die dingen komt door de lengte van de poken.
+3
hoest
Waarschijnlijk heb je er wel na gekeken maar staat de vertraging er nog wel goed in of uit. Hier wel eens gehad dat je er per ongeluk tegen aan kwam en hem net wat naar beneden drukte. Dan krijg je ook jou symptomen
Puma165
Quote Reactie van @hoest:
de

De hoog / laag naast de stoel bedoel je?
+1
1046
@hoest heb ik ook wel eens gehad met een 845. Midden in utrecht op een kruispunt. Wat ik nie wist was dat ie er wel eens uit kon schieten door gehobbel. 🤦🏼‍♂️was mijn trekker nie. Was ingeleend door ander bedrijf. Na 3 kwartier kwam er collega langs . Wist gelijk wat er an de hand was. Pook om hoog en🚜 rije maar weer
+6
SteengeMF
Poaaahh jonge jonge.. gewoon toch de hendel vd vertraging niet helemaal boven in.. alles werkt weer.. thanks voor de antwoorden hier
hoest
@SteengeMF
Dart zijn de betere storingen, beetje lullig misschien maar wel lekker makkelijk en goedkoop op te lossen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 745 XL en hebben de trefwoorden versnellingsbak en schakelen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!