Illustratie van:

John Deere 2040 - olie

Als de hydro-olie warm komt dan valt de servo bij lage toeren weg en heb ik ook problemen met de hef. wss is dit de hydro-pomp die de dunne(warme) olie niet goed kan verhandelen wegens slijtage.Kun je hier iets aan doen zonder de hydro-pomp(relatief duur) zelf te vervangen, een iets dikkere olie ofzo. de hydro-olie die er nu in zit is sinds 10 jaar niet meer vervangen, is er een mogelijkheid dat deze problemen daardoor veroorzaakt worden?

Deel dit topic

Reacties

tractorliefhebber
Jouw probleem is de pomp niet maar een lek in de achterbrug. Zeer waarschijnlijk is je hef lek.
johndeerke
Ja, maar zolang hij niet op bedrijfstemperatuur staat heeft hij dit niet.
johndeerke
En wat is er dan met de servo(stuurbekrachtiging)
tractorliefhebber
Dat hangt allemaal samen. Een ding lek en alle hydrauliek gaat haperen. Draai de vuldop van de achterbrug er maar eens af en luister of je olie hoort spuiten.
johndeerke
Zal ik zeker doen!!
DESLAGERURRE
@tractorliefhebber

dat zijn toch 3 O-ringetje's .. is goed te controleren door de hef naar boven te doen en dan direct gaan sturen .... dan mag de hef niet stoppen a;s je stuurt .. als ie wel stopt zijn doe O-ringetje lek 😉
verder HI/LO werkt goed ? en de aftakas in schakeling ?
johndeerke
HI/LO en aftakas werken ten allen tijde goed
john deere 7600
Dan zou ik zeker de olie vervangen..... die hi/lo moet je zuinig op zijn + de rest van de platen zoals aftakas en remmen...
DESLAGERURRE
@john deere 7600

ik zou eerst die O-ringen maken 😉 olie = olie en aangezien het geen moter is zou ik mij daar niet zo druk om maken 😉
Deere Johny
Mijn 3640 heeft het zelfde probleem. Welke O-ringen zijn dit en waar zitten deze?
DESLAGERURRE
In de hefdeksel .. 't ding moet er dan af .. 't moet bij onze 3050 ook nog steets gebeuren ... dus kan niet helemaal zeggen waar ze zitten maar heb de ringetje's al wel liggen .. mischien dat TL het weet ..
jd user
Welk type olie moet er dan in de achterbrug?..
jd is the best
Onze 2040s heeft net hetzelfde probleem en ik kan maar 1 ding aanraden maak het snel want voor je het weet mankeert de hi/lo en daarna de aftakas en dan kan je er niks mee doen den onze staat al 2 maand stil door dit probleem maar we wete nie waar we moete beginne te zoeke iemand tips? en ist echt waar dat de trekker in 2 moet?
Adri-JD850
Begin eens met de olie te verversen en haal alle fiters er maar eens uit de papieren en de nylon filter die dwars onder de tractor zit net achter de hefas en probeer het dan nog eens,mocht het niet beter worden zul moeten gaan meten bij de versnellingspoken daar zitten 3 meetpunten maar weet zo gauw niet welke voor wat is.Heb dit ook gehad telkens zat de papieren filter dicht en pakte de hi-lo laat op reageerde de hef heel traag en op de ventielen kwam geen olie om een kipper te laten werken alles werkte eventjes als de tractor een 10 minuten stil stond zonder draaiende motor dan kon de olie zich door het filter heen wurmen en werkte alles weer even. En volgens mij bestaat er al een topic hierover.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2040 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
399