Ford 4000 - Regeling hef reageert slecht

Bij stationair draaien vd motor gaat de hef niet omhoog, ook het bij regelen tijdens het rijden werkt niet wat kan hiervan de oorzaak zijn?
5000 fan

Reacties

+1
jammermaarhelaas
Diverse mogelijkheden.

Staat de hef op positie regeling? Kleine hendeltje onder de stoel, opzij van de achterbrug, moet dan omhoog staan.

Is de achterbrug olie op peil?
Corrigeert de hef veel wanneer de motor draait en de hef op peil gehouden moet worden?
Is de achterbrug olie de laatste jaren vervangen? En wat voor olie is er in gekomen?
Heeft de 4000 een ventiel voor externe hydrauliek? Werkt die goed? Ook bij stationair draaiende motor.

Dit zijn dingen die je met weinig kosten kunt controleren of corrigeren. Er kan ook een bijna verstopt aanzuigfilter de oliestroom sterk beperken, of een lekkende hefcilinder of ver versleten pomp als oorzaak zijn, maar die zaken zou ik pas na gaan kijken als de eenvoudige zaken duidelijk zijn.
5000 fan
De hef staat op positie regeling, achterbrug olie is op peil, namelijk vernieuwd bij het reviseren van de rempedaal as. Heb er de voorgeschreven olie in gedaan. Verder regeld de hef helemaal niet bij, alleen als de hef helemaal omhoog is blijft hij op hoogte, anders zakt deze af zonder dat er bijgesteld wordt
+1
RPCounty
Tilt hij wel goed als hij boven in is? Als hij niet corrigeert kan het ook zijn dat het pennetje versleten is wat over het excenter van de hefas loopt. Maar dan pakt je hefhendel ook pas op t laatste stuk. Als hij al deze dingen gewoon wel doet heb je goed kans dat je hefpomp op t eind is. Langzaam heffen kan ook nog betekenen dat je Flow control op slow staat. Dus draaiknop aan zijkant van de bak.....
5000 fan
@RPCounty zoals jij beschrijft klopt vrij aardig. De hefhendel reageert alleen in t bovenste stuk en corrigeert ook niet. Een weidesleep (4m) bijv. Tilt hij wel goed bovenin. Wat is hiervoor de oplossing?
RPCounty
@5000 fan hefdeksel er af en een nieuw pennetje er in maken. De oude warm er uit halen met gas en zuurstof en de nieuwe er in krimpen. Is een 5/16 oftewel 8 mm pennetje
+1
jammermaarhelaas
Hier een topic waar het bewuste pennetje ook langs komt, zie bijdrage @sassinga en zijn foto.
tractorfan.nl/topic/117759/
5000 fan
Oke hier wordt min of meer hetzelfde probleem omschreven, bedankt. kan k bij de pomp van een 4000 ook ontluchten??
+1
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @5000 fan:
de pomp van een 4000 ook ontluchten??

De pomp zit op hetzelfde hoogte niveau als de olie, dus het zal er via het voorfilter vanzelf in kunnen stromen. Ontluchten lijkt me niet nodig?
Bij een 2000 en 3000 zit de pomp opzij van de motor, dus een stuk boven het olieniveau van de achterbrug, ontluchten zal daar de pomp helpen wanneer die droog staat.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 en hebben de trefwoorden hef en probleem geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!