Graag jullie hulp als leek op dit gebied

Goedemiddag,

Ik ben als schade-expert werkzaam en ik heb nu een brandschade waarbij twee Fendt tractoren geheel verloren zijn gegaan. Van de tractoren is niet veel meer over.

Het betreft een Fendt Dieselross F15 bouwjaar 1955 en een Fendt 220 GT met achterhef.
Verder informatie is niet bekend.

De tractoren hebben al langere tijd stil gestaan in een zeecontainer. De staat van voor de brand is niet bekend, maar duidelijk is dat er al langere tijd niets aan is gedaan.

zie bijgevoegd enkele foto's.

Nu moet ik het schadebedrag vaststellen.
wat is de verkoopprijs van dergelijke tractoren? rekening houdend met de staat.
wie kan mij helpen?
Voor eventuele extra informatie kunt u mij bellen op 06-25743805

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+4
Fendt926Driver
De staat van de machines is niet te achterhalen.
echter geldt bij dit soort oldtimers hoe ouder en origineler (eerste lak nog )
of patina (origineel verroest) dat de waarde oploopt in plaats van zakt.

denk dat de waarde van de f15 rondt de 4500 euro zal liggen.
en de gt 220 (waarvan je achterhef vermeld maar aan de foto te zien is dat er een laadbak opzat)
misschien wel tot 6000 a 6500 euro waard is
+1
fendt farmer309c
@Fendt926Driver rond deze prijs zou ik ze ook schatten
Sojaboontje
@Fendt926Driver Hier sluit ik mij ook bij aan
+3
Hvdv1986
@Fendt926Driver oud ijzer prijs. Ik heb 3 deutz oldtimers verzekerd met rapporten voor een dik bedrag voor brand en diefstal. Als ik het niet had is het gewoon dag waarde. Of ze moeten nog foto s hebben van hoe ze waren
+2
walker1
@Hvdv1986 welkom, tenminste nog iemand hier die het wel snapt.
Fendt926Driver
@Hvdv1986 maar deze schade expert vraagt toch ook de dagwaarde aan ons?

En dat is de dagwaarde voor de brand.
Niet ernaa.
Dan zijn ze inderdaad oud ijzer prijs
+1
Hvdv1986
@Fendt926Driver klopt heb je gelijk in, maar dan nog is dat moeilijk te bepalen. Dan moet je nu kijken of hij compleet was en of er nog foto s waren hoe hij ze dr neer heeft gezet
+1
walker1
@Hvdv1986 en of ze überhaupt nog werkend waren, kunnen net zo goed beide met vastgelopen motor in container gezet zijn.
Hvdv1986
@Fendt926Driver dat zijn inderdaad redelijk verkoop prijzen. Dus zal als het goed is wat minder uitgekeerd worden. Aangezien ze niet kunnen aantonen of ze het deden, en de staat moeilijk te bepalen is
+7
walker1
Je noemt jezelf schade expert? Ik bedoel iemand heeft blijkbaar 2 trekkers bij jullie verzekerd en je weet niet eens wat ze waard zijn? Sorry, maar vind dit wel erg amateuristisch overkomen zo. De eigenaar van die 2 trekkers kan ook wel op tractorfan zitten als bv Fendtje83 of Pietje1991 en die roept straks dat die trekkers wel 20.000 euro per stuk waard zijn.
+4
hobbyboer
@walker1 idd, wie is hier nou de snackbar?
+1
walker1
@hobbyboer heb het nog wat uitgebreid 😄
+2
walker1
@hobbyboer Ik ga maar eens een oud laken pakken, dat vastspijkeren in 4 oude houten balkjes en dat een paar keer herhalen. Dan zet ik dat in de schuur, die ik vervolgens aansteek. Ik laat de boel branden tot het doek zo goed als opgebrand is, en de balken half opgebrand zijn. Dan bel ik vervolgens de verzekering op met de mededeling dat mijn schuurtje met zeldzame schilderijen afgebrand is.
+18
KlaasM
@walker1 leuk wat je allemaal schrijft. Maar ik vind het juist mooi dat onze kennis en kunde gevraagd wordt. De waarde van een oldtimer is altijd moeilijk om te schatten en ik vindt het netjes dat deze man tenminste probeert om een reële waarde te bepalen.
+2
walker1
@KlaasM Nou, dan zal ik mijn kennis en kunde ook even in de strijd gooien. Zoals je kan lezen is de staat van de trekkers van voor de brand onbekend en ze hebben langere tijd stil gestaan en er is niks aan gedaan. Grote kans dus dat de motor niet eens werkt, dat ze qua onderdelen niet compleet zijn, dat er een hoop roest op zit. Blijkbaar zijn de trekkers ook niet als oldtimer verzekerd en al helemaal niet getaxeerd. Er is ook geen enkel bewijs dat er ooit iets van restauratie heeft plaatsgevonden. Om kort te zijn, de waarde van voor de brand is niet zoveel meer of minder als na de brand, afgaande op de actuele oud ijzer prijs zeg ik (let u even op @BasScheepmaker ) 6 cent de kilo.
+7
Fendt926Driver
@walker1 ik snap jou aantijging volledig niet.

Jij bent als 18 jarige afgestudeerd natuurlijk met alle kennis die nodig was gaan werken.
Hebt nooit iets moeten vragen aan een ander.

Schade experts moeten ook ergens beginnen.
Of denk je dat die tot hun 35 e grondwerker zijn en dan ineens volleerd schade expert?

Ik vindt het heel netjes dat hij vraagt.
Domme vragen zijn er immers niet.
Domme antwoorden wel....
+1
walker1
@Fendt926Driver Toen ik als 18 jarige begon noemde ik mezelf in ieder geval geen "expert" of ik nou grondwerker was of verzekeringsboer.
Ja, ook schade experts moeten ergens beginnen, maar dit vind ik geen professionele manier van informatie inwinnen. Als je dan een moeilijke zaak hebt, dan overleg je toch eerst met collega's, je chef. Of zoek naar vergelijkbare kwesties.
+1
Fendt926Driver
@walker1 vaak zijn het eenmans zaken.
Maar maakt verder ook niet uit.
Hij wint nu ook informatie in.

En de reaktie van @mf 6150 over e bay kleinanzeigen is ook een goede tip.
+1
walker1
@Fendt926Driver Ook eenmanszaken kunnen advies inwinnen bij collega eenmanszaken. Men kent elkaar vaak wel als ze werkzaam zijn in een bepaalde branche. Als Jantje van landbouw geen verstand heeft, maar hij krijgt wel een landbouwkwestie, dan overlegt hij wel met Pietje die daar wel verstand van heeft.
+3
dennisbouter
@walker1 als er hier nu een heel clubje is die zegt dat de trekkers 5000 waard zijn en de eiser zegt 10000 en de expert heeft geen flauw idee dan is dit toch een hele goede plek om aan een eerlijk bedrag te komen, collega experts hanteren misschien ook "dag" 🙋‍♂️waarde
+2
walker1
@dennisbouter probleem is dat iedereen hier ook maar wat roept. meer als de helft van de leden hier heeft niet eens persoonlijke info ingevuld bij zijn profiel. Als de discussie over de waarde van trekkers ooit op een rechtszaak uitloopt kan je als expert echt niet aankomen met "Jantje76Fendtfan" zei op internet dat die trekker 6000 euro waard was.
roscho
Quote Reactie van @walker1:
meer als de helft van de leden hier heeft niet eens persoonlijke info ingevuld bij zijn profiel.

Conclusie van wat jij stelt: als je je persoonlijke info niet hebt ingevuld, heb je er geen verstand van??? Wat je daaruit kunt concluderen is dat mensen niet al hun persoonlijke info prijs willen geven, of dat ze gewoon de moeite niet nemen om in te vullen.
Ritchie
@KlaasM

Alles voor de likes he.
KlaasM
@Ritchie hoe bedoel je?
Ritchie
@KlaasM

Iemand afbranden die informatie op wil doen, voor een paar likes.
+2
walker1
@Ritchie nou, ik ben wel de laatste hier die geilt op het aantal likes die ik krijg.
mf 6150
@walker1
Is toch netjes dat hij dit zo vraagt? Al snap ik je wel hoor. Maar ga voor de gek eens kijken op het duitse ebay kleinanzeigen, nou dan heb je een beeld wat ze 'waard' zijn. Val je wel stijl achterover van je stoel en door de vloer😉
+1
walker1
@mf 6150 Dan heb je het ten eerste over vraagprijzen, is nog niet gezegd dat ze voor dat geld ook weg gaan. Verder staat er daar ook informatie bij over de technische staat, er staan foto's bij, etc. Dat die trekkers in redelijke en werkende staat tussen de 4 en 6 duizend doen zoals hier al meer beweerd geloof ik ook wel. Maar dat is heel wat anders als "jaren in container gestaan, niks aan gedaan, onbekend wat de staat is"
Als die trekkers echt geld waard waren, dan waren ze wel als oldtimer verzekerd bij bijvoorbeeld Overwater.
+5
nielsve
Beste @walker1 een schade expert is niet perse de verzekeringsagent. Volgens mij wordt een schade expert aangesteld door de verzekering.

Ik vind het netjes dat hij zich hier informeert.
Hier onlangs ook een schadegeval gehad.
De tegen partij was niet tevreden, en stelden een tegenexpertise voor door een schade expert.
Nu kan ik je zeggen dat die niets van landbouwmaterieel kende en een transportband hetzelfde als een auto wou inschatten.
Oftewel een transportband van 20 jaar oud was volgens hem niets meer waard omdat een auto van die leeftijd ook geen waarde heeft terwijl dezelfde transportbanden van die leeftijd nog voor rond de 8000 euro weggaan.

Dan heb ik liever iemand zoals deze meneer die zich wel grondig wil informeren.
+1
walker1
En nu ik toch op dreef ben:
+1
roscho
@walker1 Als ik het goed begrijp, dan beschuldig je de verzekerde al bij voorbaat van fraude (via dit fraude-filmpje). Dat vind ik nogal ver gaan, je hebt daar geen enkele aanwijzing voor. Verder is het belachelijk om de waarde van een oldtimer te schatten op oudijzerprijs. Ook hier doe je aannames die je absoluut niet hard kunt maken ("onderdelen ontbreken, motor stuk, roest). Als je niks verstandigs kunt zeggen, zeg dan liever niks en gooi er niet zo'n fout filmpje achteraan om te proberen je gelijk te halen. Of is het hier "zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten"?
+2
walker1
@roscho Filmpje is humor, ik neem aan dat u de reaal filmpjes ook nog wel kent?
Wat de aannames betreft, tot nu toe heb ik meer aannames (info van de topicstarter) die richting oud ijzer gaan dan dat er aannames zijn dat het om perfect gerestaureerde oldtimers gaan.
Als morgen mijn auto affikt kan ik sowieso aantonen dat die afgelopen november nog apk gekeurd is, ik kan rekeningen van de onderhoudsbeurten overleggen, auto is al jaren bij dezelfde garage in onderhoud, dus die kunnen ook verklaren dat de auto in goede staat was voordat deze afbrandde.
Is iets anders als jaren niks aangedaan en stond maar in een container.
roscho
@walker1 Je stelt boven het filmpje: "En nu ik toch goed op dreef ben". Daarmee geef je voor mij aan dat het filmpje deel uit gaat maken van je betoog. Aangezien het filmpje over fraudeurs gaat, nam ik aan dat je de eigenaar van de oldtimers indirect beschuldigt van fraude.
Iemand is pas fraudeur als fraude bewezen is. Als je dat principe verlaat, belanden we in een bananenrepubliek. Niets in de vraagstelling van @BasScheepmaker duidt op (een vermoeden van) fraude.
+3
RPCounty
Beetje verzekeringsexpert denkt toch graag richting oudijzerprijs🤣
+1
KlaasM
@RPCounty dat is meestal ook zo. Maar een machine kan op papier niet veel waard zijn. Terwijl je er nog jaren plezier van kan hebben
+3
walker1
@KlaasM En daar zit precies het probleem. De expert gaat op een hobby, liefhebbers site informatie inwinnen. Iedere liefhebber vind zijn oldtimer veel geld waard en er worden op sites ook vaak belachelijke prijzen gevraagd. Maar een trekker waar de enige info van is dat deze jaren stil gestaan heeft en waar ook niks aan gedaan is, zit waarschijnlijk toch echt dichter bij de oud ijzer prijs als vinden hoofdprijs.
+6
Fendt926Driver
@walker1 zo noem jij het omdat je er geen hobby aan hebt.
Buurman heeft 28 (hobby) trekkers
Verspreid over 7 schuren.
Als de kleine schuur met zijn 4 langst gerestaureerde trekkers (al wel 3 jaar niets aan gedaan omdat ze goed zijn) afbrand zeg jij dus ook dat omdat ze al 3 jaar niets aan gedaan is zijn ze oud ijzer waard?

Ben wel blij dat jij ergens in de grondboringen werkt en geen expert bent op wat voor gebied dan ook
+3
walker1
@Fendt926Driver volgens mij wil jij het niet snappen. Als jouw buurman die trekkers echt gerestaureerd heeft en er waarschijnlijk ook wel waardevolle exemplaren bij zitten, dan heeft hij dat ook als zodanig laten verzekeren. Een verzekeraar kan dan de trekkers taxeren. Verder kan de buurman ook de nodige documentatie hebben om e.e.a. aan te tonen. Denk aan rekening en van de aankoop van de trekkers, maar ook van benodigde onderdelen voor de restauratie, verf, olie, uitbesteed werk. Vaak worden er ook foto's gemaakt van restauratie, vaak genoeg te zien op deze site. Van de 2 afgebrande trekkers is er helemaal niks. Dan kan je toch niet zomaar roepen dat ze dik 6000 euro waard zijn?
Fendt926Driver
@walker1 buurman heeft zeker zeldzame exemplaren bij zitten.
Maar alleen wa en brand en zelfontbranding als verzekering.

Wat denk je dat je alleen voor die 28 trekkers al aan verzekering kwijt bent.
Dan moet jij ze nog eens extra gaan verzekeren.

Maar we gaan er met jou toch niet uitkomen vrees ik.
Dus dit was mijn laatste reaktie op jou tekst.
+2
@Fendt926Driver dus die trekkers zijn verzekert voor brand tegen dagwaarde (boekwaarde?) maar er word wel verwacht dat het bedrag van een gerestaureerde trekker (dat zijn het toch?) word uitbetaald mocht er een schuur met trekkers afbranden? Die schade expert moet ook hebben, welk bedrijf is dat?
Fendt926Driver
@ronald-deutz-fahr de dagwaarde is toch de gerestaureerde waarde van die trekker op die dag...

Of dacht je dat je nieuw waarde terug kreeg?
+1
Hvdv1986
@Fendt926Driver misschien heeft hij het pand voor een dik bedrag verzekerd. Maar als de trekkers normaal zijn verzekerd zal het de aankoop bedrag zijn, dan zal dat uit gekeerd worden. Als ze opgeknapt zijn zal hij er een rapport bij hebben.
+1
walker1
@Hvdv1986 je kan een schuur die bv 1 ton kost om te bouwen voor 2 ton verzekeren. Inventaris, inboedel ext wat in de schuur staat kan je ook verzekeren. Maar je moet nog steeds bij brand redelijkerwijs kunnen aantonen wat er stond en wat de waarde was.
+1
walker1
@Fendt926Driver je hoeft niet zo gepikeerd te doen omdat over deze kwestie van mening verschillen.
verwijderd
+1
Fendt926Driver
@RPCounty op zich wel.
Maar ik had de schade aan mijn maaier.
En de expert van achmea deed er zolang over dat ik een contra expertise heb gevraagd.
Maar dan gaat het ineens een stuk sneller.

Over die contra expertise ben ik zeer tevreden over....
+5
mandetrac12
Super dat de expert het navraagt.
Sommige leeghoofden hier denken het zonder navragen te kunnen, en die piepen het hardst als het fout gaat en zeggen dan hij had het beter even kunnen vragen.
Ik zou ook eens op internet kijken wat deze tractoren in de handel doen, in Duitsland staan er nog genoeg.
+2
walker1
@mandetrac12 Ja, dan kan je net zo goed op Facebook gaan vragen of het coronavirus door 5G zendmasten verspreid wordt.
roscho
Quote Reactie van @walker1:
Ja, dan kan je net zo goed op Facebook gaan vragen of het coronavirus door 5G zendmasten verspreid wordt.

Je hebt toch een vreemde manier van discussiëren. Hier weer een opmerking die kant noch wal raakt. Facebook en 5G hebben niets met deze zaak te maken. Vraagprijzen van soortgelijke trekkers wel (E-bay, Marktplaats etc.). Als je aanneemt dat de vraagprijs een stukje hoger ligt dan de uiteindelijke koopprijs, kom je tot een reële waarde. Ook rondkijken bij bedrijven die oldtimers verkopen kan een beeld geven van de prijs. Natuurlijk is er geen exact bedrag te geven, de trekkers zijn immers niet getaxeerd en ze zijn nu gedegradeerd tot oud ijzer. Maar juist omdat je er niet meer over weet dan dat ze verbrand zijn, kun je niet vanuit gaan dat ze mooi gerestaureerd waren, maar ook niet dat het verwaarloosde, kapotte machines waren.
+18
arnoud
Op Facebook mag ik altijd al graag de reacties lezen onder sommige topic's maar hier word het ook steeds mooier😅👌
+6
@arnoud zak chips potje bier, en lezen maar 😎
+1
jasper-santing0
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
potje bier

Mooi optijd😜😂👌🍻
+2
@jasper-santing0 5 in de klok hè
5 voor 1 ofzo
jasper-santing0
@ronald-deutz-fahr 🤣🤣🤣💪
Ritchie
@ronald-deutz-fahr

Op de Zwarte Cross hadden we allaaaang aan het bier gezeten rond die tijd 😜
@Ritchie dan liepen we nu al slingerend langs de baan. Dat waren nogeens tijden...
+1
Ritchie
@ronald-deutz-fahr

Zeg dat wel! Zo zwart als wat van 't stof 😁 Zag mezelf al weer helemaal staan over 3 maanden.. Wat een tijden ja.
CaseCS130
@arnoud En de topicstarter zie je al niet meer terug haha.
roscho
@CaseCS130 Die wordt het hier te warm onder de voeten.😂
In ieder geval is er voor velen weer voldoende amusant leesvoer.
Clayson M80
Bij Overwater heb je alle oldtimers op 1 polis ( zo lang dat het trekker kenteken komt ) voor € 135,00 per jaar voor alles
+1
deutzisthebest
@Clayson M80

Maar tegen brand en diefstal moet je een andere polis hebben die per trekker gaat bij hun.
walker1
@deutzisthebest Ja, dat is puur de verplichte WA, net zoals bij auto's. Je kan er toch maar met eentje tegelijk rijden, dus het maakt dan niet uit of je er 1 of 20 hebt.
+2
county854t
Hallo, ik heb totaal geen idee wat die trekkertjes waard geweest zouden kunnen zijn maaaaaar ik vind wel gek dat de goede man zich niet meer gemeld heeft hier en als ik als beginnende schade expert moest gaan zoeken ging ik bij gerenomeerde oldtimer bedrijven en of verzamelaars van het betreffende merk informeren.
In dit geval zou ik zeggen met de onbekende historie in acht nemende, doe n 1500 per stuk.
SJB533
Quote Reactie van @county854t:
maaaaaar ik vind wel gek dat de goede man zich niet meer gemeld heeft hier

Ik niet. Als ik zo snel even lees, wat het niveau van de reacties is...
walker1
@SJB533 Ja, die las bij de eerste reactie al bedragen van dik 6000 euro, toen dacht hij vast; "dat wordt me veel te duur om als schadebedrag uit te keren"

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
64
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0