Hoofdas / Price as International 1246.

Goedenavond allemaal,

Heb een aantal dagen geleden ook een topic aangemaakt over dit onderwerp. Ik zoek nog steedas die hoofdas of price as (Hoe je hem ook nomen mag) nou is mijn vraag weet iemand ook in welke types deze hoofdas / price as zaten? en bij welke merken nog meer? Heb op mijn profiel een aantal foto's van de assen die ik bedoel staan. mocht dit niet duidelijk genoeg zijn stuur je maar een PB of zet het hier onder in het topic en zal ik kijken of ik nog meer foto's kan maken of opzoeken. De as is 57 Cm lang. De as die de bak ingaat weet ik niet hoelang als deze is. Als iemand mij hier mee zou kunnen helpen zou erg mooi zijn. Want hoop deze 1246 toch weer aan het rijden te krijgen. Alle informatie hierover is welkom. En als je iemand weet of zelf deze onderdelen heeft liggen hoor ik het graag.

Voorbaat dank.

Met Vriendelijke Groet,
IHFan (Timon van Lenthe)
IHFan

Reacties

Kimi4ever
Je zou 's contact op kunnen nemen met de mannen van

meekes-groenlo.nl/

of mulderagriservice.nl/

Misschien dat die je kunnen helpen.
IHFan
Mulder Heb ik contact mee opgenomen. Hij zou mij weer bellen hij had het niet liggen en zou kijken welke types die nog meer paste heb hem 1 keer weer gebeld zei dat hij weer zou bellen nog steeds niet gedaan. Dan denk ik: als het al te veel moeite is om even weer te bellen op de dag dat je dat zou doen dan denk ik van kijk wel eens verder rond. Maar Meekes zal ik morgen eens proberen kijken wat hun er van zeggen. Bedankt.
weurding
Neem aan dat de achterbrug van ZF is? bij deutz 06 6 cilinder is dit een dure grap , maar misschien weet je dat ook wel 😉
casejxu
Is idd een heeeeel duur asje nieuw,, geloof iets van 3350 euro 😉
1246 844-s
@IHFan

je moet blackmoney hier op tf ff benaderen die gast is metaal bewerker en die kan jou er wel mee helpen denk ik...
pino
Jan Pieter van de Slikke heeft zo n as denk wel liggen.
(Ens Flevoland)
Succes
aantjes1246
Hoi ik heb nog een kort asje staan met een nieuwe splench.
jou as kan ik ook voor je repareren ik heb het afgelopen winter bij mijn 1246 ook gedaan. stelt niet zoveel voor.
MartijndenBoer
Ik zou persoonlijk een as niet oplassen en opnieuw splanes in frezen . Door de warmte van het lassen krijg je een verzwakking in de as . Ik zal de boeken er nog is op na slaan voor je Timon .
IHFan
Heb er hier en daar naar geinformeerd. Word je niet bepaald vrolijk van wat ze daar voor vragen. Het gaat om die holle price as zeg maar. en waar die dan geborgd is en een andere as het verlengde ervan dat is ook minder en zou ik ook graag vervangen.
IHFan
@casejxu Is nieuw niet meer te krijgen. Ten minste niet bij dealer.
IHFan
@mestyle Daar heb ik ook al eens aangedacht ben daar mee bezig mocht ik zo niet wat kunnen vinden.
IHFan
@1246 844-s Zal eens kijken wat hun er van zeggen. Bedankt zal hun eens bericht doen van de situatie.
IHFan
@pino Heb je daar een Stie van of een telefoonnummer kan verder niks vinden over die man.
IHFan
@MartijndenBoer Oke dat zou erg mooi zijn bedankt alvast! 😉
IHFan
@weurding Achterbrug is inderdaad ZF. maar bij International volgens mij voor zover als ik kan vinden niet voor andere types gebruikt helaas.
1046
Maar wel bij meerdere merken
IHFan
@mestyle Het naar een CNC bedrijf gaan. 😉
IHFan
@mestyle Zal eens kijken wie dat kunnen in de buurt. Bedankt voor de informatie.
IHFan
@mestyle Ja ik ga der vanuit dat het nergens helaas voor weinig is maar goed. Je moet toch wat met de trekker. zo weer in elkaar zetten is niet wat dus.....
Valtra-Fordpower
Heb je de as los liggen? Ga er mee naar minimaal 3 CNC/metaal/draai-bewerkings bedrijven! Dit kan écht 100den euro's schelen 😉
IHFan
@Valtra-Fordpower Zal eens kijken of er hier in de buurt wat is. Ja heb de Holle price as los liggen. Maar de andere as zit nog in de bak.
aantjes1246
@MartijndenBoer

ik las de assen ook niet op. het korte asje de tanden eraf en een bus opkrimpen en daar een nieuwe vertanding infrezen de holle as maken we een hele nieuwe kop op. heb er al 3 gemaakt en ze zitten er allemaal nog in.
IHFan
@aantjes1246 Zo iets lijkt mij ook wel wat. heb vandaag nog gebeld naar van der slikke en naar Dijkhuizen niebert. Hadden beide niks wat kost zo iets? om dat te laten maken? Als je het er niet zo neer wilt zeggen mag PB ook! bedankt allemaal voor de reactie's word er wel wijzer van zo 😄
aantjes1246
@IHFan

ik kan ze voor 400 euro maken maar dan moet ik wel jou holle as hebben want die heb ik niet liggen liefst met de kleine erbij die in je bak zit (met die 2 tandwielen)
meindertsma leverd ook een set dat vergelijkbaar is maar dat word niet gekrompen alleen gelast dat set kost 800euro ex btw dan moet je zelf lassen maar dat krijg je nooit 100% volgens mij. ik heb nog wel een foto van de nieuwe splench maar die krijg ik helaas niet op tf
IHFan
@aantjes1246

Je hebt PB met mijn email adres kun je ze eventueel toe sturen hoe dat eruit ziet wat jij maakt.klopt dat Meindersma deze verkoopt krijg je volgens mij 2 Moffen en een paar electrode en moet je zelf die moffen op de assen lassen. Maar om daar nou net wat jij zegt 800 ex btw voor te geven word mij ook te veel voor zo iets. Maar jij kan dat maken voor 400? Kun jij mij foto's ervan sturen?
aantjes1246
@IHFan

heb je de mail binne??
IHFan
@aantjes1246 Ja hem hem binnen. Dat heb jij al bij meerdere 1246ers gemaakt zo? hoe zit het dan met de hardheid van het metaal? en hoelang zitten die er al in bij die 1246ers en waar worden die voor gebruikt trekkertrek? alvast bedankt 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!