Illustratie van:

Ford 5095 - startproblemen

Hallo,

Bij de restauratie van m'n ford 5095 heb ik het brandstofsysteem grotendeels vernieuwd. (opvoerpomp, leidingen, filter,...) Nu wilde ik net de trekker voor het eerst terug starten, maar deze wilde niet. Tot aan de filter is het systeem ontlucht, maar de motor wou niet aanslaan, nu alle verstuiverleidingen aan de pomp los gezet, maar hier komt geen brandstof, weet iemand wat het probleem kan zijn?

Ps. de pomp is een 6 cilinder lijnpomp van Simms.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste SteffLuyckx: De leiding tussen filter en brandstofpomp én de brandstofpomp zelf moet je eerst ook ontluchten door middel van het handpompje.
JD_POWER
Als ik dit zo lees zou ik haast zeggen dat er troep in de leidingen zit die naar de verstuivers lopen maar dat lijkt mij ook sterk want dat is het wel toevallig dat ze alle 6 dicht zitten.

ik zou het zo niet weten zal er eens een nachtje over slapen 😛
Valtra-Fordpower
Wel er voor zorgen dat je met het hand/opvoerpompje alles goed door laat pompen, zodat de tank -of filter- retour doorloopt met diesel, dan zit de diesel namelijk ook in de lijnpomp en zal deze wss wel starten.
Daanl
Heb je kraantje van de tank niet vergeten los te zetten?
deutz110
Je tank van binne schoon leiding naar de pomp schoon en als je tank van binnen niet schoon is schoonmaken en zal je filter goed uit moetten blazen
nh mecanieker
Sims pomp
er is als je er naar kijkt een plaatje op de pomp zoon 10cm op4 dat open maken en kijken of die stang dat er op zit weg en weer kan. en eens op spuiten met wd40
ErDee
En zorgen dat er olie in de pomp zit

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5095 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2