Fendt 308 LSA - Koppeling lijkt niet vrij te komen

Sinds enkele dagen lijkt onze oude Fendt 308 lsa slecht te schakelen.
Of beter gezegd, de koppeling lijkt niet helemaal vrij te komen. Als je de koppeling in trapt dan kun je ook moeilijk uit of in de volgende versnelling komen.
Iemand een idee wat dit kan zijn?

De trekker doet al jaren een paar keer per week niet veel anders meer dan een ritje rond de stallen voor de kadavertonnen te vullen en af en toe eens een klein putje mest overpompen met de mestpomp er aan.

Deel dit topic

mrpieter

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Fendt926Driver
Heb je wel genoeg olie in het potje van de koppelings vloeistof?
mrpieter
@Fendt926Driver zo ver nog niet gekeken. Is niet zo makkelijk met deze voorlader er op.
Zal morgen eens ruimte maken om een en ander de controleren
Fendttrisixfan
Veel kans dat koppelingsnemer of gever ergens lekt
mrpieter
@Fendttrisixfan
Je zou dan toch verwachten dat je ook daadwerkelijk hem ergens ziet lekken of druppen? Tis al tijden gelukkig netjes droog onder deze trekker.
Of kan het bij lekken ook inwendig blijven?
Fendttrisixfan
@mrpieter je moet de rubberen hoes van op de cilinders eens eraf doen, veel kans dat die nat staan
Fendttrisixfan
@mrpieter er de gever zit aan het koppelingspedaal en de nemer zit rechts onderaan de cabine tegen de versnellingsbak uitwendig
+1
Welten
Ook gehad bij ons. Was de koppelingscilidner onder de cabine lek. En alle olie zat in het stof hoesje. Dus die zag je niet lekken.
+1
mrpieter
Bedankt voor de tips.
De olie is mooi in het stofhoesje blijven zitten.
Lek zonder dat je het direct ziet.
Fendttrisixfan
@mrpieter is vaak zo, en welk 1 van de 2 is het? Ga je nieuw pompje steken of reviseren? Scheelt bijna 240€ 🤣
+1
ambu954
@Fendttrisixfan Reviseren ook en keer laten doen maar een tijdje later weer zelfde probleem dus doe gelijk een nieuwe dan is de appel een beetje zuurder maar je bent wel klaar 😄 en een nieuwe plaats je zelf
+1
Fendttrisixfan
@ambu954 zijn blijkbaar veel mensen die ze ook niet goed kunnen reviseren, heb er wel al wat gedaan en nog nooit 1 teruggezien
roscho
@Fendttrisixfan Vaak kan reviseren wel, maar als de olie nooit is ververst, komt daar water bij in. Dan kan de cilinder van binnen verroest zijn en dan krijg je hem niet weer goed.
+1
Fendttrisixfan
@roscho jawel hoor, klein beetje uithonen
roscho
@Fendttrisixfan Kijk, hier spreekt de specialist. 👍🏼
ambu954
@Fendttrisixfan ik had het toch laten doen door een bedrijf die daarin hun brood verdiend dus ben niet bang dat dat niet goed gebeurd is ,ook is er toen rem,vloeistof op gedaan .
Maar zoals gezegd later kwam het buikpijntje toch terug maar nu met een nieuwe is het weer top
vandaar mijn reactie
+1
mrpieter
@Fendttrisixfan het is bij het koppelingspedaal. Revisiesetjes houd ik niet van... Een nieuw afdichting in een versleten huisje, dat gaat meestal niet zo heel lang mee.
Voor nu even gezorgd dat er genoeg olie in zit en ondertussen een nieuwe cylinder besteld.
+1
Fendttrisixfan
@mrpieter die nieuwe afdichting past wel weer mooi als het huis mooi uitgehoond is en alle putjes er terug uit zijn 😉
+1
mrpieter
@Fendttrisixfan ja juist, het kan ook goed gaan. Maar vaak kost dat opknappen van het oude onderdeel dan net zo veel aan tijd en gereedschap dat de nieuwe ook betaald is 😄

Voer deze discussie best vaak met klanten als ik aan hun melkrobots sta te sleutelen 😉
ambu954
@mrpieter let wel even op de remmen , de vloeistof in het potje is voor de koppeling en de remmen er zit wel een deelschotje in het potje maar dat zegt niet alles als er veel te weinig vloeistof in zit /gezeten heeft ivm lucht
Fendttrisixfan
@mrpieter ja dat is weer iets anders, voor klanten zou ik ook eerder voor nieuw opteren, maar als je het zelf doet kan het grootste verlies maar 20€ zijn van het dichtingssetje
Fast Eddy
@mrpieter

Geen olie!! Remvloeistof moet er in. Ik heb hetzelfde probleem ook met mijn 305 gehad. Bij mij was de nemer lek. Die heb ik toen naar een revisie bedrijf gebracht. Volgens mij was ik voor €80,- klaar. Tip voor het ontluchten: vul de remvloeistof door het ontluchtingsventiel bij. Anders krijg je hem haast niet ontlucht.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 308 LSA en hebben de trefwoorden koppeling en versnelling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!