9

Wat is jullie ervaring met minihaspels?

Welke kwaliteit haspels zijn er in kleine uitvoering ben op zoek naar iets met 50mm slang en tussen de 150 en 200 m slang lengte

Deel dit topic

Reacties

Ik heb helaas wel ervaring met het systeem van AquaCo. Goedkoop en met 2 man zat te doen.
Wat en hoe vaak wil je beregenen?
Als je regelmatig weiland wil beregenen zou ik niet voor de goedkoopste gaan.
Ik heb zelf een feco haspel met momenteel 150 meter slang van 50.
Omdat ik geen overdreven zware pomp heb ben ik blij dat deze haspel een versnellingsbak heeft met daarbij een bypass. Als je een systeem hebt met 1 versnelling en alleen een bypass kan je of niet langzaam op rollen of niet snel oprollen als je een kleinere pomp hebt. Ik heb hem vaker uitgerold met een personenauto en ook wel eens met de gazon maaier maar dan moet je de haspel van de sproeier trekken i.p.v. de sproeier van de haspel. Meestal gebruik ik gewoon een trekker voor dit werk. Het meeste werk is altijd het uitleggen van de water aanvoer.
Afhankelijk van je waterdruk zul je moeten kijken naar de minimale druk die een dergelijke haspel nodig heeft. Daarnaast zijn er verschillen in oprolmechanismen. Er zijn minihaspels waarbij door middel van cilinders de slang langzaam opgerold wordt en er zijn er waarbij dit gebeurt door een turbine. De haspel met turbine zijn wat duurder maar zijn beter van kwaliteit, deze rollen gelijkmatiger op en hebben minder onderhoud nodig. Deze zijn enigszins te vergelijken met de grote landbouwhaspels.
Vaak zit er een automatische waterstop aan het eind van de beregeningsgang, echter houdt er rekening mee dat je zelf bij de aansluiting van de haspel er nog een waterstop opzet zodat je waterpomp afslaat.
@Wige ik ben me ook aan het oriënteren op xon haspel, maar met turbine moet je boven de 3.5 bar druk zitten, en met een watercilinder kan ja al met een 1.5 bar meende ik, daar zit een groot verschil, en wat is de capaciteit van wat je uit je bron kan halen,
@goeiedag eem Ik denk niet dat je met 1,5 bar nog een fatsoenlijke straal uit een dergelijke minihaspel krijgt met een slang van 150 meter. Met de watercilinders kom ik inderdaad ook tegen dat deze op lagere drukken werken, maar 1,5 lijkt me wel weinig.
@Wige valt mee, ik sproei op 2.5 bar met 1 sproeier dik 42 meter rond en of er nu 30 meter slang aan zit of 160 maakt geen verschil, je moet de aanvoer slang wel groter hebben dan de haspel natuurlijk, ik begin met 75 en ga na 40 meter naar 50 en dat gaat tot aan de spoeier
Bron en pomp moet nog gemaakt worden, vandaar dat k eerst aan t kijken ben welke haspel, zodat k daarna de juiste pomp kan plaatsen
Ik werk met een druk van ongeveer 4 bar en een opbrengst van ongeveer 7 m3 op dit moment.
De hoge versnelling (25 meter per uur) is volledig uitgerold moeizaam. de straal is ongeveer 18 meter.
Ik werk sinds kort met een irrifrance micro 44.
Deze werkt prima op een aanvoer druk van 5 bar. Bij windstil weer pakt hij 45 meter breed met een norzel van 10mm. Hij wind de slang op met een balg. Deze gaat naar mijn zin nog te traag. ( 100 m/5uur ) maar dat voer ik wel op. Verder zit er naar mijn mening weinig priegel spul op wat stuk kan.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden ervaring en haspel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN