John Deere 3050 - Aftakas Koppeling Defect wil haast niet draaien

Hallo

Mijn aftakas wilt bijna niet meer draaien na dat er 3 dagen mee ge kopegt is , er werd al iets gesuggereerd dat de aftakaskoppeling er door is maar zouden er ook nog andere dingen kunnen zijn?
Ik heb de trekker net en het is de eerste keer aan het werk gebeurt.
Als ik de kopeg 3 cm in de grond doe draait die al niet meer

Mvg

Deel dit topic

John deere3050 owner

Reacties

Niels Knol
Bekend probleem bij de oude john deertjes, als de vorige eigenaar bijvoorbeeld de aftakas een paar keer bij een volle mengwagen aan heeft gedaan is het al gebeurt
mdoornekamp
@Niels Knol dan trekken de platen ook wel eens krom. En dan wil de aftakas niet meer uit. Voedings pomp kan ook slecht zijn.
Niels Knol
@mdoornekamp klopt helemaal, en je kunt ook hebben dat de aftakashendel weer naar beneden springt, dus dat ie uit zichzelf uitgaat
mdoornekamp
@Niels Knol
Quote:
uit zichzelf uit gaat

dat deed onze 3140 ook wel eens als ie ver terug zakte
Niels Knol
@mdoornekamp de 3040 van mn stageboer ook
ardpassat
In iedere geval de druk van de voedingspomp eerst meten
stephan-koops
Probleem toevallig al opgelost? Bij onze 3050 precies hetzelfde probleem, ben niet helemaal thuis in de john deeres dus wil graag weten wat er los moet;) voordat ik zomaar wat lostrek.
@stephan-koops is nog wel een ingewokkelde operatie ik heb het laten doen zit bij het platen pakket van de HI/LO
+1
Eerst alle filter checken, ook die in de achterbrug, gooi er nieuwe olie in, en laat de hef iets zakken,
hef zakken? ja hef zakken wil soms zijn dat het einde van de hef cilinder een heel klein beetje lekt waardoor die konstant staat rond te pompen waardoor het pakket van de aftakas niet goed op druk komt, meerdere malen meegemaakt (al wil in dit geval natuurlijk de aftakas ook niet draaien als hij zakt lees ik) , zijn simpele dingen om eerst even te checken , succes
+1
Jochemz
Waarschijnlijk een wat late reactie. Hier met de 2850 voor gehad, bij de kleinste belasting bleef de aftakas stil staan, onbelast leek alles oké. Toen de druk van de hydraulische opvoerpomp (lage druk pomp) getest. Deze zakte nagenoeg niet bij het inschakelen. Dus sturing leek oke, bij hi/Lo zakte druk wel te veel, dus hij moest toch uit elkaar.
De platen van aftakas koppeling zagen er nog redelijk goed uit, maar toch vervangen. Trekker terug in elkaar, bleek het probleem niet verholpen.

Toen vanachter de stomp er uit gehaald, bleek de as die door de achterbrug loopt over te zijn. Deze heb ik langs achter kunnen vervangen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!