International 845 XL - Opstart na enkele jaren stil te staan

Hallo ben even nieuw hier bij de international.

Ik zou deze zomer graag de Case international 845XL van de vader van m'n vriendin starten. Nu hebben ze die ongeveer 8 jaar geleden aan de kant gezet omdat die tijdens wat landwerk overhitte. Nu stond die 5 jaar geleden in de weg in de schuur en staat hij nu al 5 jaar buiten. Met deksel op de uitlaat.

Vorige week heb ik eens gekeken naar de motorolie en die druipte van de peilstok dus ik denk water bij de olie. Ik heb horen zeggen dat het waterpomphuis soms stukgaat hiervan vandaar het overhitten. Nu ken ik wel niets van de trekker. Wel van de basis techniek erachter.

Nu is mijn vraag wat ik best doe om hem op te starten na al die lange tijd. ik denkt gewoon de olie en filter te vervangen en dan nieuwe batterij erop en starten. Zonder water welliswaar maar niet te lang laten draaien zodat hij niet weer overhit.

Graag wat meer info aub.
Folkwin 5000

Reacties

chef beunhaas
Als je water in je olie hebt zitten er witte sporen in je olie. voor je gaat starten is het aan te raden om het luchtfilter te verwijderen en te zorgen dat je een doek bij de hand hebt mocht je een runaway krijgen dat je de doek in de inlaat kan drukken. zolang je koelsysteem niet lekt is het zeker aan te raden om het koelsysteem gewoon te vullen met koelvloeistof/water. Veel succes gewenst
Folkwin 5000
@chef beunhaas is wel een goed idee van dei runaway. Had ik nog niet aan gedacht. Ik weet niet of het koelsysteem lek is.
chef beunhaas
@Folkwin 5000 ik heb ervaring met een runaway en dat gaat niet atijd zonder schade wat ook in mijn geval was, maar daarom dus die doek bij de hand.
jammermaarhelaas
@chef beunhaas

Onder welke omstandigheden had je een runaway?
+1
chef beunhaas
@jammermaarhelaas trekker die 12 jaar had stilgestaan en blijkbaar zat de regelaar in pomp vast. vervolgens stoterstang krom
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 845 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!