Illustratie van:

Mc-Cormick D 430 - Oorzaak gezocht van knetteren in uitlaat onder vollast

Mijn D430 heef jarenlang geen onderhoud gehad, zat onder de olie, startte moeizaam etc. Heb inmiddels al diverse pakkingen vervangen, de versnellingsbak gerepareerd, filters verschoond/vervangen, alle olie vervangen (motor, bak en hydrauliek) en gloeivoorziening omgebouwd naar stiften.
Hij start nu stuk beter en is inmiddels goed inzetbaar. Het enige dat me nog stoort is dat als je de trekker belast met slepen of maaien (CM 135) hij gaat knetteren in de uitlaat. Als je het toerental verder opvoert verdwijnt dat weer. Onbelast heeft hij daar geen last van. De onder uitlaat is over de hele lengte goed dicht, dus dat kan het m.i. niet zijn.
Heeft iemand een idee wat de oorzaak kan zijn van het belast knetteren?

Deel dit topic

Reacties

roscho
Is het niet een of andere resonantie die bij een bepaald toerental optreedt?
GertD430
Nee, zeker niet, het knetteren komt echt uit de uitlaat. Klinkt alsof je uitlaat kapot is, maar dat is ie dus niet. En het is echt bij belasting als de trekker het zwaar krijgt. Met nog meer gas en hoger toerental verdwijnt het weer. Alsof de trekker het met meer kracht dan blijkbaar weer aan kan.
roscho
@GertD430 Misschien (deel van) de demper los in het huis zitten?
Klein Rot
@GertD430
Als een motor moet werken wordt er meer diesel ingespoten om het toerental vast te houden. Dit resulteert in een ander uitlaatgeluid.
roscho
Quote Reactie van @Klein Rot:
Als je het toerental verder opvoert verdwijnt dat weer.

Dat "andere motorgeluid" zou dan toch ook bij meer motortoeren moeten blijven.
GertD430
@Klein Rot Dat andere geluid kan ik me inderdaad op zich voorstellen, maar het knalt, knettert echt, en dat geeft mij het idee dat er toch iets niet goed zit met de verbranding op dat moment. Ik vraag me af of er dan bijv teveel diesel wordt ingespoten, lucht ontoereikend is, uitlaat teveel weerstand o.i.d. Heeft iemand een idee wanneer een diesel gaat knallen/knetteren?
valmet6400power
Komt er dan nog rook uit de uitlaat ook? Bijvoorbeeld onverbrande diesel?
GertD430
Nee, als ie warm is rookt ie helemaal niet meer, ook niet als ie knelt/knettert.
Klein Rot
@GertD430
knettert en knalt hij ook als hij onbelast veel toeren draait?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0