Fendt 102 - Start niet gloeibougie probleem?

Hi, ik heb een fendt farmer 102s. Nu start ie opeens niet meer. De motor draait wel goed en lijkt alsof hij bijna wilt starten elke keer.
Waar zit de gloeibougie en kan ik die testen oid? Of moet die vervangen worden wellicht? zit wel genoeg diesel in etc.
Camping

Reacties

marc102
Hallo

Mijn 102s heeft geen gloeibougie, het is een luchtgekoelde.
Volgensmij zijn alle 102s lucht gekoeld en zonder gloeiboegie.
Werkt het mechanisme waarmee je de motor stil zet?
MAW gaat het palletje op de brandstof pomp volledig terug?

Rookt de tractor als je hem start?
roscho
@marc102 Inderdaad. Als de motor een gloeibougie zou hebben, zou de startknop of de startsleutel een aparte gloeistand moeten hebben. In de "geboortetijd" van deze trekker ging dat nog niet met zo'n superkorte gloeitijd als met de auto's van tegenwoordig.
Hoe zet je deze trekker stop? Met het handgas helemaal terug of met een stopknop? Zou het kunnen dat hij geen brandstof krijgt doordat er een stangetje losgeschoten is? Of komt het palletje op de pomp niet goed terug?
Fendt303 Iwan
@roscho Deze trekker heeft een aparte stopknop, het zou kunnen dat deze niet helemaal goed terugkomt.
Fendt303 Iwan
@marc102 De 102s tot 75 zijn luchtgekoeld, vanaf 76 watergekoeld. Sommigen hebben wel een gloeibougie in de inlaat, deze gaat aan door de startknop half uit te trekken.
fendt farmer309c
@Fendt303 Iwan onze 102s uit 1977 en 102sa uit 1985 hebben beide geen gloeibougies maar er zit wel een automatische koudstart op een bosch lijnpomp als je de trekker uit zet springt de pomp zelf op koudstart zodat hij wat meer diesel krijgt tijdens het starten,
een 105 of 106 met roterende pomp hebben we een gloeibougie in de inlaad meen ik
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 102 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!