Deutz D40 - Restauratie van 15 jaar oude deutz

Hallo ik heb een vraag over de deutz D40. 2.
15 jaar geleden toen ik heel klein was heb ik in een rare bui de sleutel van de deutz weggesmeten..
Helaas hebben we die niet meer gevonden.
Nu 15 jaar later als ik wat ouder Ben en die deutz zo zag staan zo ik hem graag restaureren tot ons een famillie stuk
Mijn overgrootvader heeft dit gekocht voor opde boerderij bij ons en is dus belangrijk voor ons
Tot zover de inleiding😅
Mijn vraag nu eigenlijk
Hij werkte nog als we de sleutel niet kwijt waren dus veel is er niet mis.
Mijn vragen zijn : zou ik dit als 16jarige met mijn vader die niet veel kennis heeft van restaureren zelf kunnen doen met de hulp van internet, YouTube en wat raden jullie aan wat ik zeker moet bekijken, wat belangrijk is, wat ik beter zou vervangen.
Voor nog wat extra info
Dit pracht exemplaar heeft maar 2300 uren
Ik hoor er graag reactie op
Mvg maxile
Maxime2004

Reacties

snakeman
Die sleutel is het minste van de problemen! ik start zelf met schroevendraaier of nagel.
en zo een nieuw contactje kost ook niet zoveel. is ook niet zo moeilijk om te vervangen.
Gemakkelijk is het niet maar als je veel tijd en plaats hebt is het misschien wel haalbaar.
Ik heb de motor van van een deutz d40.2 binnen gedaan voor revisie. Hij is zeker al 4 maand binnen. Kostprijs zal 3800 euro zijn, maar dan is alles vernieuwd. Maar dan zou de carroserie nog moeten aangepakt worden!
Maxime2004
@snakeman maar denk je als hij 15 jaar stil staat en in steek een schroevendraaier in het contact en laad de batterij op dat hij weer zou starten?
snakeman
@Maxime2004 zoals ze zeggen eerst alles van olie eens nakijken. Mazout oppompen... zou ik ook doen. En dan proberen👍
+1
bas101
Als t een prachtexemplaar is met maar 2300 uren zou ik er met de vingers afblijven (niet restaureren ) , de universele sleutel van bosch is nog gewoon nieuw te koop , ik denk dat de d40.2 ouder is dan 15 jaar.
Maxime2004
@bas101 nee ik heb 15 jaar geleden de sleutel verloren
+1
bas101
@Maxime2004 in koptekst schrijf je 15 jaar oude deutz
Deutz-5006
Als hij werkelijk maar 2300 uur heeft zal hij er ook nog heel netjes uitzien? Heb je fotos? Als dar zo is zou ik er ook niets aan doen als eens schoonmaken/beurt geven. Maar bij deze leeftijd is 12300 meestal aannemelijker.. maar is aan de pedalen/speling overal op wel te achterhalen
+1
fendt farmer309c
Heel mooi verhaal bij de tractor, als het een pracht exemplaar mer 2300 originele uren is zonder doorgeroeste plekken zou ik er kwa uiterlijk niks aan doen,
hiermee verberg je het verhaal van de tractor ieder krasje heeft toch iemand van je familie erop gereden 😅,
ook kwa prijs wat zo’n trekker waard is is een originele die niet is overgespoten met weinig uur veel meer waard als een opgeknapt model want daarbij kan alle roest en narigheid verborgen worden onder een laagje verf.

Die sleutel waarschijnlijk een Bosch is nog wel te krijgen, bij de eerste keer starten zou ik eerst alle vloeistoffen goed nakijken indien verversen: motorolie, (nieuwe) diesel erin, versnellingsbak olie
Ook de luchtfilter eens zuiver maken en dan kan je wel met beleid proberen te starten.
bas101
@fendt farmer309c t is een luchtgekoelde ..
fendt farmer309c
@bas101 oei Haha te veel gewend aan watergekoelde trekkers 😂
+1
Benjamin1
Ververs ook eerst de olie in de dieselpomp, daar moet namelijk ook olie inzitten (motorolie). zou zonde zijn als die kapot gaat. Ik heb ook een oude D40, hier zat geen druppel olie meer in de pomp, was er via een defect opvoerpompje uitgelopen. Veel succes met je Deutz, je kan er heel veel info over vinden via google en YouTube. Kijk ook eens even naar welk type motor er in zit, je hebt er met een 712 motor en met een 812 motor (iets jonger model) dan kan je gerichter info zoeken.
kristof d 25
Bij delegro kan je de sleutel gewoon bestellen.... Als het nog het originele contactslot is... Mijn vader zijn sleutel van de d40 en de sleutel van mijn f2l612 zijn immers ook dezelfde. Deutz heeft veel onderdelen gemaakt die passen op veel verschillende modellen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D40 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!