Illustratie van:

Hanomag Perfekt 400 - Tips voor aansluiten van voorlader hydrauliek en druklozer retour

Voor de hobby heb ik een Hanomag perfect 400 met een rond neusje uit 1964. Deze trekker is uitgevoerd met extra voorlader hydrauliek. Momenteel is 1 hydrauliek aansluiting aangesloten, deze zit op de combi hendel met de hef waardoor of de hef of na omzetten van een extra hendel het ventiel gebruikt kan worden. Ik ben opzoek naar een aansluitschema of informatie om een 2de ventiel en een drukloze retour aan te kunnen sluiten.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

wotan2
Voorop gesteld; ik vindt Hanomag prachtige trekkers om te zien, maar met hun techniek heb ik geen ervaring, dus ik kan het mis hebben. Maar dat hefventiel is het zelfde als op mijn Eicher Tiger, maar dan in spiegelbeeld. Daar is van de 3 handels links, de voorste voor regeling van de daal snelheid van de hefinrichting, de bovenste is voor hefinrichting omhoog en omlaag, en de onderste is het externe enkelwerkend ventiel. Deze laatste 2, werken bij mijn Eicher altijd, daar hoef ik niks voor om te schakelen.
ValtraStisch
Je kunt denk ik het beste een extern ventielenblok monteren.
Deze voed je met olie uit je enkelwerkende ventiel.
Een persleiding zomaar van een leiding afhalen is alleen mogelijk als je de drukken kunt testen en weet wat je aan het doen bent. Je zult de eerste niet zijn die zijn pomp opblaast.
De plek waar je het best je retour op aan kunt sluiten is vanaf hier moeilijk te bepalen.
Een aftapplug van het oliereservoir of ergens inbreken op een andere leiding die op dit reservoir uitkomt.
Lees voor oliereservoir ook transmissie of versnellingsbak, als dit dezelfde ruimte is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hanomag Perfekt 400 en hebben de trefwoorden voorlader en hydrauliek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN