Fordson Super Major - Tractor loopt niet stabiel stationair. Wat te doen?

De stopkabel zat vast en is daarom losgemaakt van de regelstanghevel. Na weer gangbaar gemaakt te hebben, en gestart, gaat de motor razen of zakt zo in toerental dat hij afslaat. Ik heb het dekseltje eraf gehaald en de regelstang functioneert wel. Trekker start ook prima. Probleem heeft zich eerder nooit voorgedaan. Wie weet raad?

Deel dit topic

Nicolaas

Reacties

redeagle14
@Nicolaas heb je een vacuüm regulateur? Dan kan je membraan lek zijn.
Nicolaas
@redeagle14 Wat is een vacuum regulateur en waar vind ik hem? #dtv
Freggel
@Nicolaas maak eens een foto van de volledige pomp, dan kunnen we zien of het een pneumatisch (vacuüm) of mechanisch (veren en gewichten) geregeld is.
Als het een vacuüm geregelde is bedien je met de gashendel van de tractor een klep in het inlaatspruitstuk. Vanaf die gasklep daar vertrekken dan ook 2 buisjes richting de pompregelaar.
Als het een mechanisch geregelde is bedien je met de gashendel rechtstreeks een hendeltje op de pomp.

Als het een vacuüm geregelde is kan het probleem inderdaad door een kapot membraan komen. Mijn tractor heeft ook een vacuüm geregelde, van de mechanisch geregelde ken ik minder.
Nicolaas
@Freggel

(klik om te vergroten)

wouterdp
Wssl simms minimec pomp? Zoja: je knop van je koudstart zit ingedrukt en blijft hangen van te weinig te gebruiken
Nicolaas
@wouterdp Koudstartknop functioneert goed.
Freggel
Gaat de regelstang gemakkelijk heen en weer of gaat deze stroef?
Nicolaas
@Freggel Loopt soepel, krijgt ook genoeg smering.
wouterdp
@Nicolaas

Wat bedoel je met genoeg smerig? Deze pompen hebben cartersmering.
Clayson M80
Opvoer pompje misschien ?
monster 2012
Zit der wel voldoende olie in de pomp want deze pompen hebben geen cartersmering maar de werking van deze pomp kunt je wel terug vinden op www.lutje-ford.nl.
Nicolaas
@monster 2012 Ja hoor, olie nagekeken en ververst. Bedankt voor de Lutje-Ford tip. Probleem alleen nog niet opgelost. Online werkplaatshandboek is top, maar geeft geen oplossing.
blauwe tractor
De brandstof pomp openen via het klepje op de zijkant motor starten en kijken wat de regulateur stang doet schuift deze heen en weer moet je het zoeken in de de gewichten van de regulateur.
Deze zitten in het oliereservoir.
Kan zomaar zijn dat er een veertje is gebroken.
Anders de pomp eraf en even naar :

Home - Dieselservice Stokking BV Gouda.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!