Ford 6640 - Snelheidssignaal en werkschakelaar dashboard

Geachte leden,

Vraag betreft een Ford 6640 SLE. Dashboard met een rechter scherm voor de zogenaamde prestatiemonitor. Geen grondradar en slipregeling aanwezig.

Voor mijn Vicontrol ED821 heb ik een pulsteller of een radar signaal nodig waarmee de strooicomputer kan werken. Is het mogelijk om een van deze twee uit het elektronisch dashboard van de 40 serie Ford te verkrijgen?

En tweede vraag: kan er een externe aan/uit schakelaar aangesloten worden op de prestatiemonitor, bijvoorbeeld voor het meten van een afstand?
Origineel moet deze met de rijsnelheid-toets aan en uitgeschakeld worden. Mooi voor het incidenteel opmeten van een afstand, maar omslachtige als je de afstand wilt opnemen tijdens werkzaamheden op het land.

In de handleiding en in het werkplaats handboek worden bovenstaande zaken niet benoemd.

In een ander topic staat een specifieke handleiding, echter, de 40 serie heeft een ander paneel. tractorfan.nl/topic/174118/

Deel dit topic

jammermaarhelaas

Reacties

vandewalje
Denk dat je voor pulsteller dan beter op de oude manier werkt en een magneet in je velg monteert met een senor die dan de pulsen telt.
ValtraStisch
Als je een snelheidssignaal hebt, dan heb je pulsen.
Je moet alleen de juiste kabel zoeken.
dergelijke toepassingen vragen weinig stroom en beinvloeden elkaar in de regel niet.
Heb dat wel vaker opgebouwd bij meerdere voertuigen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 6640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!