Dag mensen,
Ik vroeg me eigen af hoe ik de messen van de taarup het beste kan slijpen?
Ik wil zo goed en licht mogelijk kunnen snijden.
Is het bijvoorbeeld slim om allemaal hoekjes er uit te slijpen zodat het lichter snijd of juist niet?
Zitten iets van 36 messen in ( theoretisch snijlengte 4 cm ongeveer ) en de rotor is opgelast naar de ( brede ) vingers d.m..v inlegplaatjes
Graag zou ik jullie mening hiervan willen hebben.
Groet Hans
TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij
Heb jij ervaring met de Taarup 465 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!
Laatste
Reacties
De Taarup messen zijn sowieso vrij snel stomp. Na een dikke halve dag is het mooie er wel af. En als de messen heel oud zijn, worden ze na 2 uur al stomp. Nieuwe messen blijven langer scherp.
En de gladde kant, moet ik die zo lang mogelijk aan schuinen ? Dus een hele kleine hoek bedoel ik ?
Wij konden met onze eigen wagens 70/100 ha wegrijden met alleen wat onderhouds slijpwerk.