Pz 135 maaier tikt

Mijn pz135 maaier tikt hard tijdens het maaien, kan het iets met de vrijloop wezen?

Onder vol last doet die het, hard snel getik

Deel dit topic

Reacties

Sinnema
Speling op lager van trommel waarna maaimesjes tegen andere trommel aanslaan?
Yanmarthomas
Ik denk dan aan messen die terug in de trommel slaan. Draai je wel op de volle 540? Hoor ik bij mijn pz 135 ook als ik hem in lang gras opstart of te langzaam laat draaien. Als dat niet het geval is zullen je meshouders versleten zijn.
john.voort
Nokken waar de mesjes overheen zitten zijn ingesleten waardoor ie de andere trommel raakt.
Maaier op z'n kop gooien schotels met inbusbout demonteren plaat met nokken losschroeven en nieuwe nokken laten monteren . Deze moeten ze erop klinken .
Yanmarthomas
@john.voort lossen nokken zijn tegenwoordig niet meer te verkrijgen. Er is een dodelijk ongeval mee gebeurd. Je zult dus complete nieuwe meshouders moeten kopen
john.voort
@Yanmarthomas Het is 40 jaar geleden we zo'n maaiertje hadden ik weet nog dat het toen al gedoe was over de veiligheid van het systeem.
Het tikken kan ook van de aftakas afkomen wanneer je na volgas het toerental laat zakken je hoort dan de aftakas tikken als een soort ratelaar dit is de vrijloopkoppeling
Gerron
Quote Reactie van @john.voort:
Maaier op z'n kop gooien

Er zit vaak rotzooi in de trommel en als je dan de maaier op die manier repareert dan valt die rotzooi naar 1 kant en krijg je onbalans dus trillen.
goeiedag eem
@kuipers135 is het getik of geratel? Je slipkoppeling in de aftakas toch niet kapot? als hij ratelt/tikt gaan de trommels dan ook langzamer draaien?
Heb je de maaier al lang of heb je hem net gekocht? en
fendt2
Bij mijn 135 maaier verdraaid de 1ste trommel tov de tweede op een of andere manier. Dus op een gegeven moment staan de messen gelijk. En raken ze elkaar. Geeft echt een lawaai! Maar kan met enige moeite de boel ook weer terug draaien. Dit doe ik dan weer zover dat ze 90 graden tov elkaar staan. Gebruik deze maaier niet meer. Maar dit zou het kunnen zijn.
verwijderd
jasper-santing0
@newholland- 😂😂😂😂😂 oud en achterhaald, volgensmij is er geen maaier met minder onderhoud dan een pz😂
newholland-
@jasper-santing0 dit is mijn mening,was m,n eerste maaier alleen al het systeem met de inbusboutjes onder de glijschotels was een drama die dingen waren nooit los te krijgen en die glijschotels liepen altijd los.maar als jij een andere mening hebt is dat natuurlijk prima .misschien had ik toevallig een slecht exemplaar 🤷🏿‍♂️

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0