Welk trekkertje om te hooien?

Van het zomer zullen we toch wel een keer moeten hooien, geen groot stukje +/- 0,5 hectare, inderdaad niet veel. Op Marktplaats en Facebook staat genoeg, maar wat is wijsheid? Welk merk, aan wat voor pk's moet ik denken voor bijv een pz 135 maaier? Of een trekkertje met maaibalk? Ook zouden we graag een grondbak, weidesleep, en eventueel een klein ploegje of cultivator erachter willen doen, en wat voor schudder? Trommelschudder bijv? Kwamen zelf uit op de merken Deutz, Same, Ford, Cormick of international? Budget voor de trekker zelf is +/- 2000 euro.

Deel dit topic

Reacties

+2
Bjorn Renault
Zie nou bijvoorbeeld een same minitauro 60 staan voor €2300 dat lijkt ons op zich wel wat
+1
Gerron
@Bjorn Renault Die Same is wel een goede keus.
Dit past er bij:marktplaats.nl/a/zakelijke-goederen/…
+1
jammermaarhelaas
Een 40 pk trekker kan het al doen.
+3
walker1
Waarom geen Renault als je toch @Bjorn Renault heet?
+1
Bjorn Renault
Kan inderdaad ook nog! @walker1
walker1
@Bjorn Renault Ik kom deze net tegen op speurders: is er vanmiddag pas opgezet en afgaande op de foto's en tekst is 1500 een hele redelijke prijs. speurders.nl/overzicht/zaken-en-transacties/…
walker1
@Bjorn Renault Nog een Renault en ook een Fendt. Beide geschikte trekkers, beide iets boven de 2000, maar met wat afdingen kom je wel op de 2000.
marktplaats.nl/a/zakelijke-goederen/…
+1
Bjorn Renault
@walker1 die fendt en renault gaan we zaterdag bezichtigen, verkoper klonk aan de telefoon wel betrouwbaar
+2
hooidonk
@Bjorn Renault
Ik denk dat dat twee mooie kandidaten zijn.
En ze hebben nog meer staan aan hooibouwmachines, misschien kun je er een mooi totaalprijsje van maken.

Hou ons op de hoogte!
+1
Yanmarthomas
Pz 135 kan je al vanaf 25 pk draaien. Of het heel super fijn zal werken weet ik niet
walker1
Wij maaiden vroeger met een PZ 135 achter een MF 135. Dat is 45 pk en ruim voldoende. Ook een schudder met 4 rotors gaat prima met 40 a 45 pk.
Bjorn Renault
@walker1 Mf 135 is ook mooi ja, maar wat ik zo zie zitten die wel ruim boven de 2000?
+1
hobbyist mf 35
@Bjorn Renault Je zou ook nog maar een mf 35 kunnen kijken. Voor een pz 135 zijn ze zwaar genoeg en ze zijn lekker overzichtelijk. Doordraaiende aftakas is wel handig bij een maaier.
hooidonk
@hobbyist mf 35
Zeker een goede keuze, maar ik denk iets boven het budget.
Ze blijven niet voor niks waarde houden.
hobbyist mf 35
@hooidonk Ja iid vooral de 3 cilinders. De 4 cilinders zitten er meestal toch iets onder. Lees nu ook dat je de 35 aanbevolen heb. 👍😊
+1
hooidonk
@hobbyist mf 35
Ja, dat is waar. Maar met een 4-cilinder moet je iets geluk hebben dat hij nog goed start. Of hem zien op te knappen naar een goede starter.
Dan legde ik er liever iets bij voor een 3-cilinder.
Maar zeker een goede keuze, absoluut!
hobbyist mf 35
@hooidonk Ja iid heb me weleens afgevraagd waarom er 3 en 4 cilinders zijn !?
+1
hooidonk
@hobbyist mf 35
Ferguson bouwde eerst de TEF met een Standard 20c 4-cilinder.
Daarna zijn ze de MF35 gaan bouwen, met de Standard 23c 4-cilinder motor, welke volgens mijn geheugen een andere kop kreeg voor meer vermogen. Dit schijnt één van de oorzaken te zijn voor het slechte starten.

Pas later zijn ze van deze motoren afgestapt en zijn ze de Perkins 3-cilinders in gaan bouwen, wat ze tot de 3000-serie volgehouden hebben. Ik schat dat dat zo'n 25 jaar geweest is.
+1
Pauls
@hooidonk De perkins motoren 3&4 cyl zijn in begin jaren 60 ingebouwd in de 35 & 65, nadien in de 100, 200, 500, 600 en de 300 reeks die tot 1997 gebouwd zijn, met telkens wel wat kleine aanpassingen (of het telkens een verbetering was, is nog maar de vraag)
hooidonk
@Pauls Ah okee, dus nog een heel stukje langer dan ik dacht.
Ze hebben later toch ook nog een turbo gekregen? De AT3-152?
Bjorn Renault
Op zich lijkt een trekker met maaibalk ook wel mooi, of is het toch verstandiger om met een pz 135 te maaien?
+1
Gerron
Quote Reactie van @Bjorn Renault:
een grondbak, weidesleep, en eventueel een klein ploegje of cultivator

Voor deze dingen is die Same beter geschikt dan een MF 135. In die link zie je ook een PZ 165 i.p.v. een PZ 135.
Maar je kan ook een Renault kopen...
walker1
@Gerron Geen idee waar je die wijsheid op baseert, maar met een MF 135 kan dat allemaal prima, met een Renault trouwens ook en met een Same ook. Hij zoekt iets voor een halve hectare, dan hoeft er echt geen 3 schaar ploeg of zo achter te hangen.
Gerron
@walker1 Die Same heeft t.o.v. een MF 135 net iets meer pk,hefvermogen en is nieuwer. Ik geef gewoon mijn mening over een trekker die Bjorn voorstelde.
+1
walker1
@Gerron Oke, heb even terug gescrold, ja die minitauro 60, ben geen Same kenner, maar die zal rond de 60 pk zijn en dus wel paar maatjes meer als een MF 135.
hooidonk
@walker1
Hij zal waarschijnlijk ook iets groter / minder wendbaar zijn?
Gerron
@walker1 Iets minder dan 60 pk maar dat zag ik pas toen ik beide trekkers op tractordata vergeleek. En zo hoef je dus geen kenner te zijn. 😄
Van die Same zag ik de advertentie op marktplaats en dat vond ik geen rare trekker. Hij was in ieder geval niet eerst schoongespoten voor de foto...
hooidonk
@Gerron
Is dat die nu gereserveerd staat?
Of heb ik hem nog niet gevonden?
Gerron
@hooidonk marktplaats.nl/a/zakelijke-goederen/…
Ik neem aan dat Bjorn die bedoelde.
hooidonk
@Gerron
Ja die bedoel ik inderdaad.
Gerron
@hooidonk En wat vind jij van die trekker voor die prijs?
+1
hooidonk
@Gerron
Denk dat dat een hele mooie trekker was voor die prijs, de andere Minotauro's waren zo een 1000 euro duurder.
Denk alleen wel dat die aan de grote kant is voor Bjorn, met het geen wat hij er mee wil doen, is een trekker van 30 á 40 pk ook al meer dan genoeg. En die zijn vaak een stukje handiger.
Gerron
@hooidonk Prijs was dus 2300 euro.
Bjorn Renault
@Gerron klopt die same bedoelde ik
Bjorn Renault
@Gerron ik zie nou inderdaad ook dat die gereserveerd staat jammer
Fred4130
@Bjorn Renault hou er wel rekening mee dat maaibalken al knap oud zijn en meestal goed gebruikt en dus versleten en dan maait het zelfs met nieuwe messen knap beroerd. En onderdelen ervoor vinden is nog een hele opgave, laat staan complete messen en anders knap aan de prijs. Weet van onze laatste balk in de 80er jaren dat het rot ding nooit goed gemaaid heeft. Was blij dat ik hem krom reed op een paal, al was pa iets minder blij 😎. Ben nu de boel weer aan het verzamelen en opbouwen op de dexta, maar valt nog niet mee. Schijnt dat Dedden in Steenwijk er nog genoeg heeft liggen alleen hoorde ik gisteren dat die stopt en de boel verkoopt , dus wie nog wat zoekt moet snel zijn
Bjorn Renault
@Fred4130 dat dachten we al, we laten een maaibalk voor wat het is
Fred4130
@Bjorn Renault verstandig 😏, zijn nog zat pz 135 of als de trekker het aan kan een 165 voor makkelijk geld, schijvenmaaiertje van 165 kan ook , al zijn die schaarser en knap aan de prijs vaak, maar wel weer geschikt voor rond de 30 a 40 pk.
hooidonk
@Fred4130
Bedankt voor de tip over Dedden!
Zijn daar een poosje terug geweest voor onderdelen van een Mörtl maaibalk, wat had die man nog een hoop liggen.
Fred4130
@hooidonk ja , ik moet er ook zo snel mogelijk nog even heen . Voor zowel de zijmaaibalk als voor een mörtl achterop die ik vorige week op de kop tikte. Wil zo'n mörtl een beetje maaien? Heb er maar 1 mes bij in niet al te beste staat en de drijfstok was er niet bij , maar had gelukkig nog 4 liggen en eentje schijnt te passen. Je zal wel net zoiets hebben dan denk ik.
+1
Sjon
Boer uit de buurt laten maaien, de rest zelf doen.
Gerron
@Sjon Boer uit de buurt alles laten doen voor die halve hectare en als je dan een keer een trekker met bakje nodig hebt dan leen je dat.
Bjorn Renault
@Sjon laten maaien is misschien wel het verstandigst ja
+2
goeiedag eem
@Bjorn Renault de buurman had ook een halve hectare en deed alles met een deutz 3006, 30pk, maaien schudden met een 4 elements schudden, harken met een kleine cirkel hark enzovoorts, die deed er alles mee wat jij aangeeft en die deutzjes zijn lucht gekoeld, en nagenoeg onderhouds vrij, zijn oude same tjes, ook trouwens
Bjorn Renault
Een deutz D40L, is dat ook wat?
Gerron
Quote Reactie van @Bjorn Renault:

Een deutz D40L

Wil je een trekker om te restaureren of een trekker waar je direct mee kan werken?
Bjorn Renault
@Gerron over spuiten ofzo kan wel, maar het echte restauratie werk niet
+1
Gerron
@Bjorn Renault Dan moet je die Deutz laten staan. Een nieuwere Deutz zou wel een optie zijn.
Gerron
@Gerron Ik bedoel een Deutz van de 06 serie.
Deutz524006
@Bjorn Renault een 4006 of 4506 zijn hele zuinige en degelijke trekkers de meeste hebben een doordraaiende aftakas geen gedoe met koelwater maar luchtgekoeld zeer goede motoren heb ook een 4006 met 14000 starten lopen en trekken als nooit te voren denk dat je voor 2500 een redelijk nette hebt
+3
new holland koen
Tip: als hij maar een doordraaiende aftakas heeft!
Zonder is het maar lastig werken is mijn ervaring.
Yanmarthomas
@new holland koen het is wel te doen hoor zolang je maar een goede vrijloop hebt. Gewoon mee leren maaien is mijn ervaring.
+1
hooidonk
@Yanmarthomas
Vooral als je een beetje moet steken en pielen met ook nog een maaier die door de koppeling op gang probeert te blijven en vrij moet schakelen als je stilstaand wil heffen, is niet echt heel fijn werken.
Bjorn Renault
@hooidonk het is wel een recht stuk, dus steken en pielen zal wel meevallen denk ik? Wat is precies een doordraaiende aftakas?
new holland koen
@Bjorn Renault Een doordaaiende aftakas draait altijd door als hij aan staat, een niet-doordaaiende stopt als je de koppeling intrapt...
+1
Bjorn Renault
@new holland koen bedankt, zoiets dacht ik al maar wist het niet zeker meer
+3
Gerron
@Bjorn Renault Het probleem zit hem dus in dat je maaier op vol gas moet draaien maar dan is inschakelen van het rijden moeilijk en daarna het wegrijden ook niet prettig met vol gas. Je kan dan dus het beste gewoon de maaier omhoog heffen,begin met rijden en aandrijven van de aftakas en als je dan vol gas rijdt de maaier pas laten zakken. En dat is lastig als je een hoek uit wil maaien. Dus gewoon een trekker met doordraaiende aftakas kiezen.
Bjorn Renault
@hooidonk hebben een fendt 102S en een Renault 56 een doordraaiende aftakas?
basia
@Bjorn Renault

Fendt heeft doordraaiende aftakas ; word met een hand-handle brdiend
Renault weet ik zo niet .
Bjorn Renault
@basia bedankt! Dat lijkt me wel makkelijk
+1
roscho
Quote Reactie van @Yanmarthomas:
het is wel te doen hoor zolang je maar een goede vrijloop hebt.

Klopt, het is te doen. Maar als je er een met doordraaiende aftakas kunt treffen, gaf ik daar toch de voorkeur aan.
+1
MF65power
@new holland koen ja daar heb je wek gelijk in , met een dubbele koppeling werken is altijd handig.
Bij mij zit die er ook op mijn MF 65
Bjorn Renault
Oké, dan laten we die d40 nog even staan. We kijken gewoon nog even verder, zoveel haast heeft het niet. Ik laat nog wat van me horen!
Bjorn Renault
Nog andere dingen waar ik op moet letten bij een eventuele bezichtiging?
+11
hooidonk
@Bjorn Renault
De meeste trekkers die je noemt, zijn wel geschikt voor de dingen die je er mee wilt gaan doen.

Ik zou inderdaad voor een doordraaiende aftakas kiezen. Wij hadden zelf een PZ135 achter een MF35 zonder doordraaiende aftakas, maar dan wordt je woordenschat aan de onderkant wel wat uitgebreid..

Zelf een maaier kopen of laten maaien, is een persoonlijke keuze.
Als je er schik van hebt om het zelf te doen en je hebt de ruimte om hem binnen te stallen, zou ik er zelf één kopen. Als je niet te hoge eisen stelt, kun je zulke kleine maaiers vaak al voor leuk geld ophalen. Dan kun je ook maaien als het jou uitkomt en ben je niet afhankelijk van anderen, die vaak op dat moment ook druk zijn.
En anders moet je zien dat je met iemand goeie afspraken maakt.

Een maaibalk zou ik zelf niet aan beginnen, iedereen was erg blij met de komst van de cyclomaaier. Wij hebben er ook nog eentje en die gebruiken we enkel om onder een lage draad te maaien.

Heel veel dingen over de keuze van een trekker zijn hier op de site al een keer genoemd, als je gaat zoeken, vind je heel veel tips en trucs.
Een luchtgekoelde trekker is vaak wat onderhoudsvriendelijker dan een watergekoelde. Die moet je zorgen dat hij niet kan bevriezen en af en toe het koelwater vervangen, want het wordt op een gegeven moment zuur.

Je kunt je keuze ook af laten hangen van wat er in de buurt te koop staat, of eventueel bij een LMB waar je nu al vaak komt of heen wilt gaan.
Als je ergens een trekker gaat kijken, let dan op of er inderdaad geen (grote) lekkages zijn. Vaak zijn ze redelijk eenvoudig te verhelpen, maar soms kom je voor een dure reparatie te staan (bijvoorbeeld als ze onder het koppelingshuis hangen, dan zal de trekker overmidden moeten)
Ga er een stukje mee rijden en voel of je een klik hebt met de trekker. Een trekker waar je niet fijn mee werkt, zal dat ook niet gauw gaan doen en pak je daardoor ook minder graag.
Let verder op of er geen rare geluiden ergens vandaan komen, wel of geen rook en de kleur van de rook.
Of hij goed remt en recht remt (let er op dat de pedalen aan elkaar zitten op de weg).
Of hij speling heeft op het stuur en waar dat zit.
Of de hef reageert en goed zakt.
Hoe de banden zijn, dat kan in verhouding nog een behoorlijke investering zijn, als je die moet vervangen.

Mocht je een trekker op het oog hebben, zet gerust hier wat foto's op de site.
Er zijn altijd wel mensen die je kunnen helpen en kunnen adviseren over sterke of zwakke punten.
Of misschien is het wel bij iemand in de buurt waar je even met de trekker mag aangaan voor een mening.

Succes en hou ons op de hoogte!
+4
roscho
@hooidonk @Bjorn Renault Kleine aanvulling op deze geweldige lijst:
- trek bij warme, draaiende motor de oliepeilstok er eens uit. Als er olie uit sputtert, weet je dat de motor gaar is. Bekijk dit dus na mijn 2e punt, daarbij wordt de motor wel een beetje warm.
- rij een stukje in de hoogste versnelling op handgas. Trap tegelijkertijd op de rem. Nu moet de motor toeren minderen. Laat hij zich niet smoren, dan moet er een nieuwe koppeling in. En je weet dan ook meteen of de remmen in orde zijn.
- kijk tijdens het rijden naar de werking van de stuurinrichting. Speling? Indien stuurbekrachtiging, werkt die dan ook nog bij stationair toerental? Anders kan de stuurpomp versleten zijn.
- indien een hydrauliekventiel aanwezig, geef deze eens druk. Omdat druk opgebouwd wordt, moet dat te horen zijn aan een iets dalend motortoerental.
- kijk ook even of de handrem het doet. Werktuigen aankoppelen zonder handrem is bijzonder lastig.
- kijk naar de verzegeling (loodje) aan de brandstofpomp. Als het eraf is, hoeft dat niks te betekenen, maar mét loodje weet je dat er niet aan gedraaid is.
- neem een grote schroevendraaier, houd bij lopende motor de punt boven de verschillende cilinders op de kleppendeksel. Druk je oor op het handvat. Nu hoor je de kleppen werken. Luister of alle cilinders eenzelfde geluid geven. Zo niet, dan staan op zijn minst de kleppen niet goed afgesteld, maar het kan ook duiden op een gare motor.
- controleer of de hef compleet is en de wagenkoppelingen aanwezig zijn voor zover je die nodig hebt (boventrekhaak en zwaailat). Geen uitgelubberde gaten?

Misschien kunnen anderen de lijst nog verder aanvullen.
hooidonk
@roscho Bedankt, goeie aanvullingen! 👍🏼
ambu954
Dat er geen plas olie onder staat 😄
+1
Bjorn Renault
@ambu954 zover was ik ook
+3
MASSEY-MOOI
Niet om mf te in de lucht te preizen maar als je zeker wilt zijn van onderdelen is een mf 35/135 etc zeer geschikt. Net als de internationals 423 enz en fordson dextra. Onderdelen zijn van dit soort trekker vaak niet te duur en overal te krijgen
+1
walker1
@MASSEY-MOOI Mee eens, is een van de meest gebouwde trekkers ter wereld en worden nog steeds MF's gebouwd met techniek van de 35/135. Onderdelen zal nooit een probleem worden.
Bjorn Renault
Die mfjes zijn echt wel mooi en zullen ook vast wel goed zijn maar die ik zie op marktplaats liggen toch echt teveel boven ons budget, verder lijkt een Fordson power Major mij ook wel mooi?
hooidonk
@Bjorn Renault
Ik weet niet of je er veel haast mee hebt?
Maar als je marktplaats eventjes in de gaten houdt, ga je het wel redden om er eentje binnen je budget te vinden.
Bjorn Renault
@hooidonk zoveel haast is er niet, blijf gewoon even verder kijken
JovisL6550
Kijk ook eens naar Deutz 6206 als ik je er eentje kan aanraden dan type 6206 wel!!
Loeideutz
@JovisL6550 Een 6206 zou ik niet doen. Te groot, want een 4-cilinder. De 3 of 2 cilinders zijn gewoon een stuk handiger. Daarnaast is de 6206 niet het beste type uit de serie. Daar kunnen nog wel eens exemplaren tussen zitten met problemen.
JovisL6550
@Loeideutz Helaas heb ik nooit het onderhoud/reparatie van een Deutz 6206 hoeven doen al vind ik deze wel betrouwbaar en zeer fijn om mee te werken. Verder heeft een Vriend van me een Deutz 7006 en daar is ook nooit wat vervelend aan geweest, Ook heb ik er een grote hekel aan om met een 3 cilinder uren te maken want dat is het net niet!! zeg zelf eens als je een 5206 hebt en een 6206 welke gebruik je dan het meest? De 6206 natuurlijk omdat die het comfortabelste rijd van de twee en kwa gewicht scheelt het ook heel weinig.
+1
Loeideutz
@JovisL6550 Heb leren tractor rijden op een 5206. Nooit last gehad van de 3-cilinder. Een oom had een 6206. Zit inderdaad weinig verschil in gewicht. Het enigste verschil is die ene cilinder meer. Het maakt de tractor wel langer dus minder wendbaar. Ook de herinrichting stak iets meer buiten de tractor, niet goed voor het evenwicht bij een zware last. De 4-cilinder werd heel erg geknepen om maar 62 pk te geven, onder andere door een lager maximum toerental. In de praktijk werd daar nog wel eens wat bij gegeven. Tractor kreeg daardoor ook wat meer pk’s. En dat was soms net teveel voor de achteras.
echte844
Voor je budget van 2000 euro zal je weinig bijzonders vinden. Veel trekkers zijn dan wel geschikt om te hooien maar te groot voor je verdere jaarlijkse dingen. Een MF 135 of Ford 2000 zijn leuke trekkers die voor de rest ook nog handig zijn alleen zul je moeilijk een goed exemplaar in jou prijsklasse vinden. Ik zou zeggen laat iemand uit de buurt het gras maaien en koop een leuke combi hooi machine zoals een PZ Strela of een PZ HS 360. Dit zijn prima machines voor de hobby hooier.
Bjorn Renault
@echte844 zo'n pz strela is inderdaad wel handig, laten maaien kan natuurlijk wel, maar het lijkt ons wel mooi om te doen en dan zijn we ook niet afhankelijk van anderen
echte844
@Bjorn Renault Groot gelijk. Ik doe ook alles zelf. Zelfs het persen. Het mooiste is om onafhankelijk te zijn. Je krijgt wel tamelijk duur voer maar je kunt zo wel de kwaliteit bepalen.
Ik hooi ongeveer 15 Ha. per jaar.
Fred4130
@echte844 hobby mag tijd en geld kosten toch? Een ander zuipt het op in de kroeg o.i.d.
ambu954
@echte844 zo combi machine werkt niet bij het ophooien, het schudden gaat super
+1
hummy
Gaan we nu halve hectare vol schijven.
+1
inter533thebest
Ik zou voor een international 533 633 gaan zijn niet zo duur zijn zeer zuinig in verbruik onderdelen zijn goedkoop naar mijn zin weet niet of je er veel op straat mee rijd maar ze rijden 35 kmh
@inter533thebest Ik ben ook weg van die trekkertjes, maar ik vind ze juist hartstikke duur worden de afgelopen 10 jaar. Ze zijn erg gewillig. Voor 3000-3500 euro heb je een redelijk nette, maar dan is de vraag nog of er nog iets moet aan gebeuren. Voor een opgeknapte vragen ze zo 5-6500 euro op marktplaats. Ruim boven het budget dus. En trouwens het grootste gedeelte van de 633-ers hebben een 26km bak. Moet je dus toevallig net eentje treffen die wel harder loopt.
Fordje-3610
Je kunt opzich ook mijn Ford 3610 kopen maar dan moet het spaarpotje helemaal binnenstebuiten 😂
+1
Glenn IH
Kijk als het merk geen rol speelt zou ik gaan voor een merk dat bij u in de buurt een dieler van zit als je er mechanische wijnig van kent.
Gerron
@Glenn IH Zelfs als merk wel een rol speelt ben je nog steeds afhankelijk van de dealer of iemand anders die de trekker onderhoud als je zelf geen reparaties kan doen. Helaas zijn er mensen die liever iets op marktplaats kopen en dan bij een plaatselijke dealer aankloppen als er iets stuk is.
Bjorn Renault
@Gerron kijk wel bij dealers in de buurt, maar die hebben nog niet echts waar ik van zeg dat is hem, wel bij verschillende dealers aangegeven dat als ze iets hebben contact opnemen
Gerron
@Bjorn Renault Je zal toch ergens naartoe moeten als je een probleem hebt.
Bjorn Renault
@Gerron ja dat klopt
+1
hooidonk
@Bjorn Renault
Dan zou ik een dealer kiezen en het eventueel met hen overleggen dat je van plan bent een trekker te kopen.
Ik denk dat ze bij een trekker van deze prijsklasse er weinig problemen mee zullen hebben dat je hem niet via hun koopt en eerder blij zijn dat ze nog een keer wat met een reparatie er aan kunnen verdienen.
Bjorn Renault
Zie nou een Cormick 439, vindt het een onwijs mooi trekkertje. Zou dat ook wat kunnen zijn? Ook gaan we zaterdag kijken naar een Renault 56 en een Fendt 102S
hooidonk
@Bjorn Renault
Die types zijn hele vriendelijke trekkers, zeker ook een goede optie.
Staat hij op marktplaats?
+1
Bjorn Renault
@hooidonk staat op marktplaats, wel wat boven het budget dat wij in gedachten hadden maar voor een goed trekkertje hebben we dat wel over.

link.marktplaats.nl/m1535780431/…
+1
hooidonk
@Bjorn Renault
Lijkt me een hele goeie optie.
Achterbandjes zijn niet veel meer en die zitting wordt je ook niet heel blij van, maar zo vanaf de foto's voor de rest een mooie complete trekker.

Soms kun je ergens anders nog wat op besparen.
Zou liever een trekker goed naar je zin kopen, dan een machine die je maar af en toe pakt.
bas101
Heb nog een Meili DM36 te koop staan
4 cilinder luchtgekoelde MWM Motor 36pk , kleine wendbare tractor €2200
Bjorn Renault
@bas101 als ik op uw profiel kijk zie ik dat u in België woont, dat is voor ons nogal ver
bas101
@Bjorn Renault tractor staat in Aalten GLD
+1
bas101

(klik om te vergroten)

Dies
David brown wat zijn fijne trekkertjes vind ik en een 880/885 heeft zat pk voor een pz135
ambu954
Ik weet niet of u facebook heeft maar op de volgende pagina staan een paar leuk ford s
facebook.com/groups/337790889913915/… of een same
facebook.com/groups/337790889913915/…
ik zou wel de cabine van de Same slopen 😄
+2
Bjorn Renault
Ben ik weer, we hebben een Renault 56 Gekocht, nog een vraagje, Wat schud mooier? Een trommelschudder of een pz strela?
+2
Glenn IH
@Bjorn Renault ik zou kiezen voor een PZ strela gezien de hoeveelheid dat je moet doen. Deze schudden mooi en maken mooie roten als je alles goed afsteld. Het grote voordeel er van is dat je 2 bewerkingen kunt doen met 1 machine

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
105
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
0