Illustratie van:

Claas Constant Pers - bij het pressen tikkend geluid

Wat zou dit kunnen zijn ? als ik eent pressen ben en ik draai naar rechts dan begint de press te tikken en naar links doet deze dat niet ???

Deel dit topic

Reacties

county854t
Hallo, dat heeft waarschijnlijk met de hoek te maken die je aftakas maakt bij het afdraaien. Ofwel er treed een oneenparigheid op.
echte844
De hoek van de aftakas zal te groot zijn. Dit is voor een gedeelte te voorkomen door de pers zo ver mogelijk achter de trekker te hangen (in de gatenbalk i.p.v. de zwaai haak).
Ik zelf heb een hydro dissel en trek de pers naar binnen bij een scherpere bocht naar rechts.

De kinematiek van een aftakaskruiskoppeling is dat deze als die geknikt word versneld en vertraagt. Dit 2 maal per omwenteling. Als je de twee kruiskoppelingen even veel draait zullen ze elkaar op heffen.
Nu is het zo dat als je een bocht naar rechts maakt je de kruiskoppeling aan de trekker veel scherper draait dan die aan de pers. Hierdoor worden de versnellingen en vertragingen niet tegengesteld opgeheven en zal de pers beginnen te rammelen en piepen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Constant Pers ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0