Illustratie van:

Kubota B1600 - Kentekenplicht?

Beste allemaal,
Wordt de B1600 ook kentekenplichtig? Ik wil graag ook met haar gaan tanken bij het tankstation. Als ze niet kentekenplichtig is/wordt, moet ik dan iets anders voeren om de weg op te mogen?

Deel dit topic

Reacties

+1
Henk E
Ik denk straks van wel, maar wat je nu ook al moet hebben is een verzekering ook als je niet op de openbare weg komt.
Fast Eddy
Als hij niet breder is dan 1,30M en niet harder dan 20 kmh kan hoeft hij geen kenteken.
Henk E
@Fast Eddy Weet je dat wel heel zeker? geef eens een link daarvan, ik las er verschillende verhalen over.
Fast Eddy
@Henk E

Op nieuweoogst.nl lees ik net dat er vrijstelling is voor trekkers die niet harder kunnen dan 6 kmh en niet breder zijn dan 1,30m. En voertuigen waar geen T-rijbewijs voor nodig is.
dennisbouter
@Fast Eddy mijn kubota is 1,25. De werktuigen 1,40. En nu ?
Fast Eddy
@dennisbouter

Voertuig breedte bedoelen ze.
+1
Henk E
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Kentekenplicht

Vrijstelling is er voor voertuigen die niet harder kunnen dan 6 kilometer per uur, zoals trekkers voor fruitpluktreintjes of voertuigen smaller dan 1,30 meter en waar geen T-rijbewijs voor nodig is. Let op: een minishovel smaller dan 1,30 meter moet wel een plaat hebben. De uitzondering geldt alleen voor smalle voertuigen zonder trekhaak en bedoeld voor één taak. Een minishovel kan veel meer. Oldtimertrekkers krijgen een blauwe plaat.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B1600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0