Illustratie van:

Deutz D30 - Welke Groote van maaier

Beste forum leden, ik heb thuis een Deutz d30 gerestaureerd maar nu ben ik nog opzoek naar een maaier voor hier achter te hangen om mijn paarden weides uit te maaien, maar nu vroeg ik me af welke breedte van maaier zou ik aan mijn tractor kunnen hangen en ik heb ook nog een Porsche standaard ap staan zou deze trekker die maaier ook kunnen trekken???

Deel dit topic

Reacties

Yanmarthomas
Denk dat een pz 135 wel zal gaan maar heel vlot werken zal niet lukken.
Loeideutz
@Yanmarthomas PZ 135 moet goed gaan. Min vader heeft in de ‘70 jaren veel hectares gemaaid met een D3006 en PZ 135. Als het niet meer is als bossen weg maaien, dan zou een bloter van anderhalve meter ook wel kunnen.
marcus 1
Maarten p
ik heb zelf een deutz d3005, en heb er een Kuhn GMD 55 naast hangen. Meer kan hij niet hebben! Het is tenslotte ook maar een twee-cilinder. Het grote nadeel, mijn tractor heeft een enkelvoudig werkende koppeling. Als je het koppelingspedaal induwt om te stoppen, dan stopt
de aandrijfas van de maaier ook en moet ge telkens terug van nul herbeginnen!
Sommige d3005 hebben een dubelle kopeling .
Henk Heida
Waarom ga je je niet richten op een schijvenmaaier of nog beter een dubbele messenbalk. Vraagt veel minder pk's en is ook een stuk lichter om te tillen. Mijn Mc. Cormick van 26 pk kan een 2 meter schijvenmaaier doen in 4 laag.
marcus 1
Maarten P
De Kuhn GMD 55 is een schijvenmaaier en heeft toch nog een redelijk gewicht.
goeiedag eem
Pz 135 gaat super, maaide de buurman ook met zijn 3006, (zelfde pks als een d30)mee, ook in dik zwaar gras in de 1 hoog, dus nog echt wel een redelijke snelheid
Maarten p
Zelf was ik aan het denken aan zo een cirkelmaaier van 180? Zou dit iets zijn voor achter mijn tractor??

(klik om te vergroten)

roscho
@Maarten p Die trekkers kunnen beide zo'n maaier wel trekken, maar de maaier is niet geschikt voor hoog gras. Je kunt er prima wat pollen mee uitmaaien, maar bij lang gras duwt hij het om zonder af te maaien. Verder is de aandrijving met 2 enkele riemen (links en rechts), bij een cyclomaaier of schijvenmaaier is dat met een cardan of een riemenset. Dat kan veel meer kracht aan. Zo'n soort maaier als op de foto heb ik voor mijn minitrekker van 17 pk, 1.50 m. Dat gaat op het gazon prima, maar in lang gras minder. Beide trekkers moeten trouwens zo'n maaiertje van 1.80 of 2.10 wel kunnen trekken, maar je bent dan meer geld kwijt als voor een tweedehands cyclo- of schijvenmaaier.
Een linkje:
marktplaats.nl/a/doe-het-zelf-en-verbouw/…
Maarten p
@roscho de bedoeling is niet echt om lang gras te maaien, het moet dienen om mijn paarden weides uit te maaien nadat de paarden alles hebben afgegeven. Dus het gras is relatief kort dat gemaaid moet worden
roscho
Quote Reactie van @Maarten p:
Dus het gras is relatief kort dat gemaaid moet worden

Daarvoor kun je hem wel gebruiken. Maar ik zou dan wel proberen een 1.80 maaier te krijgen, anders blijf je bezig.
Yanmarthomas
@Maarten p zo’n maaier is om gras te maaien dat niet gehooid moet worden. Dus als je wilt gaan hooien moet je een cyclomaaier of schijvenmaaier hebben. En gras dat niet heel hoog staat kun je met de bovenste maaier wel vooruit. En als het echt hoog en taai spul word zou je een weidebloter moeten aanschaffen. Zijn zwaarder gebouwd als een cirkelmaaier.
roscho
Quote Reactie van @Yanmarthomas:
Weidebloters zijn zwaarder gebouwd als een cirkelmaaier

Toch houdt dat ook niet over. Ik heb ooit geprobeerd met een geleende weidebloter een braakliggend stuk uit te maaien. De riem gilde over de poelies (was toch strak genoeg gespannen) en ik moest langzamer dan stapvoets rijden.
+1
Yanmarthomas
@roscho ik werk veel met bloters.Perfect votex etc. Nog nooit problemen gehad.
stephan-inter
@roscho gaat perfect.........rij wel wel achteruit om met de trekker niks plat te rijde

(klik om te vergroten)

Maarten p
Als ik jullie zo bezig hoor, dan moet ik het beste een weide blooter kopen
Yanmarthomas
@Maarten p dat denk ik wel.
Maarten p
@Yanmarthomas wat is dan eigenlijk het grote verschil tussen een weide blooter en een cirkel maaier
roscho
@Maarten p In de werking is eigenlijk geen verschil. Een bloter is meer gebouwd voor grof werk, een cirkelmaaier voor mooi egaal werk. Maar beide werken met een of meer draaiende messen, die een soort vleugeltjes hebben waardoor ventilatorwerking ontstaan. Daardoor wordt het gras omhoog gezogen en dan afgemaaid. Verder heeft een bloter vaak sleepijzers (soms in hoogte verstelbaar), waarop hij door het gras geschoven wordt en een cirkelmaaier heeft meestal wielen die je ook op hoogte kunt instellen.
Maarten p
@roscho dank je want dat was voor mijn niet zo duidelijk, en dan denk ik ook te weten welke keuze ik ga maken om een maaier aan te schaffen.
Yanmarthomas
@Maarten p inderdaad een bloter is zwaarder gebouwd dan een cirkelmaaier. Ook gaat een bloter met glijsloffen over de grond heen en een cirkelmaaier met 4 wieltjes. Als je drassig en nat land hebt kan dat zeker in de bochten serieuze schade aanbrengen. Dan zou je beter voor een cirkelmaaier kunnen gaan.
+1
roscho
Quote Reactie van @Yanmarthomas:
glijsloffen

Dank, dat woord, daar kon ik niet opkomen... 😉
John89
Niemeyer ro 135

(klik om te vergroten)

Hier heb ik een 25 pk trekkertje voor.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0