International Onbekend - Aanschaf international. Smal spoor

Hallo

Ik heb een stukje gazon van ongeveer 0.6 hectare. Heb nu een iseki tu 1700 met een 1.20 cirkelmaaier maar wil naar iets groters. Nu vraag ik mij af welke international ik moet kopen. Wil wel een smalspoor anders moet ik meteen na een maaier van 2 meter breed. Iemand tips welke ik moet kopen?

Gr jef
Jef1965

Reacties

+1
wotan2
International zijn over zijn er vanaf d serie met 30 pk tot 745 met 70 pk
SJB533
@wotan2
745-S zelfs 😉, maar die zie je in Nederland volgens mij niet
+1
Fast Eddy
Je kan ook kijken naar Bergmeister trekkers. Dat zijn ook smalspoor trekkers gelijk aan de 33-serie van International.
+2
Fendt926Driver
@marcel-pek heeft veel smalspoor trekkers.
Waaronder een international.
Misschien kan hij advies geven
+1
marcel-pek
@Fendt926Driver de international 633 heb ik vorige jaar verkocht, daar is de IHI 45N kraan voor terug gekomen. Het was een best goeie trekker om mee te werken.
+1
Jef1965
@marcel-pek dat was een smalspoor?
Jef1965
@marcel-pek zag je foto’s. Hoe breed is zoon 633 smalspoor?
marcel-pek
@Jef1965 met de originele banden en velgen 1.22 als ik me goed herinner. Ik kon hem nog iets smaller zetten door de hartplaten van de velgen te verzetten.
+1
Jef1965
@marcel-pek oké dat is wel een mooie breedte voor mij. Heb jij tips voor het aanschaffen voor zoon international? Waar moet ik op letten bij aankoop?
marcel-pek
@Jef1965 ja best smalle wendbare trekkers zijn het. Goed erop letten of die snel start met koude motor. De mijne startte altijd zonder te gloeie. Voor de rest kijken of er geen speling op het stuurhuis zelf zit en natuurlijk of de hefinrichting en aftakas goed werken. Dat was het wel zo'n beetje 😃
Jef1965
@marcel-pek oké. Zijn die trekkers gesynchroniseerd? En hoe hard loopt zoon ding?
Fendt926Driver
Deze is een fiat met kabine

tractors-and-machinery.nl/item/561481/…

Hier een inter zonder kabine

tractors-and-machinery.nl/item/442263/…

Of een kniktrekker....

tractors-and-machinery.nl/item/556013/…

Misschien kun je daar wat mee
roscho
@Fendt926Driver @Jef1965 Die laatste knikker is volgens mij een 2-cilinder. Die zou ik afraden, een 3- of 4-cilinder loopt veel mooier. Die Iseki die @Jef1965 nu heeft, is ook een 3-cilinder, zo'n 2-cilinder zou hem, denk ik, tegenvallen.
Welke overweging zit erachter om specifiek naar een International te kijken? Ik zou zelf ook Eicher zeker in de overweging meenemen. Bijvoorbeeld deze Eicher in een MF-jasje: traktorpool.nl/details/Smalspoor-compact-trekkers/…
roscho
@roscho Die MF-Eicher neem ik terug, de 4WD werkt niet.
Jef1965
@roscho ik vindt al mijn hele leven inters mooi
roscho
@Jef1965 Het zijn inderdaad degelijke trekkers. Maar als smalspoor is de keuze wat minder. Hierboven wordt al een Bergmeister (=IHC) genoemd.
En er staan er zomaar een paar op Speurders: speurders.nl/overzicht/bouw-en-tuin/…
Jef1965
@roscho waarom is de keuze minder?
roscho
@Jef1965 "keuze minder"
Ik denk dat er minder van zijn dan bijv. van Same, Fiat, Renault. Ik bedoel er NIET mee dat een IHC een mindere trekker zou zijn.
+1
yoohan
Kijk ook eens naar Newholland TCE40/50 of t3030. Zelfde als landini mistral bijvoorbeeld en nog vele andere merken hebben dit model.

Weet niet wat budget is, maar dit zijn prima compact trekkers. Met 12x12 versnellingen (of 16x16) en omkeer onder stuur. Wel koppelen, maar toch rijdt het wel fijn.
+1
marcel-pek
Of kijk is op fruittuinpark.nl daar heb je genoeg keus. Wij hebben daar ook verschillende trekkers en machines vandaan.
roscho
Er schiet me nu nog een heel andere oplossing te binnen. Je hebt nu een Iseki TU 1700 met 1.20 m. maaier. Als je het gras niet heel lang laat worden, kan die Iseki volgens mij ook wel een maaier van 1.50 of zelfs 1.80 m. trekken. Als je de maaier inruilt, gaat je dat minder kosten dan de aanschaf van een fatsoenlijke IHC smalspoor. Misschien kun je ergens met zo'n maaier proefdraaien om te kijken of die Iseki dat redt. Ik heb zelf een Hinomoto C144 met 1.20 maaier, maar die heeft best nog wel wat power over voor een 1.50 maaier. Hinomoto heeft maar 2x3 versnellingen vooruit, jouw Iseki 2x6, als ik goed geïnformeerd ben. Je hebt dus meer keuze uit versnellingen en je zou dus ook nog een versnelling kunnen zakken.
Anders wordt het natuurlijk wanneer je gaat hooien. Lang gras ga je met de Iseki niet redden, of je maaier moet heel smal zijn.
+1
Jef1965
@roscho het gaat mij puur om de trekker zelf vindt inters zo verschrikkelijk mooi. Hobby mag geld kosten denk ik altijd maar. Je leeft maar 1 keer
roscho
@Jef1965 Dan zou ik gewoon de zoekfunctie gebruiken van Marktplaats, Speurders, Tractorpool, ... Als je er een paar dicht bij huis kunt bekijken, weet je genoeg. Ach als een IHC goed loopt, geen olie spuugt (van onderen en uit de oliepeilbuis) en alles functioneert, kun je je er eigenlijk geen bult aan vallen. In eerste instantie dacht ik dat er niet zoveel waren, maar dat valt me eigenlijk nog wel mee. Alleen vrees ik dat je met die maaier van 1.20 niet uitkomt met de breedte.
Jef1965
@roscho ik heb inderdaad op verschillende sites al wat zitten kijken. Zoek echt een net ding. Liever een paar jaar wachten op een super nette dan snel een mindere te kopen. Maaier had ik inderdaad ook al over gedacht zal dan wel een cirkelmaaier van 1.50 moeten komen. Maar dat komt nog wel. Eerst maar eens een mooie vinden.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van International en hebben de trefwoorden cirkelmaaier en iseki geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!