Illustratie van:

International 856 XL - Brandstofmeter werkt niet

Mijn brandstofmeter geeft niet aan hoe het met de tankinhoud is gesteld. Bij het inschakelen van het contact schiet hij 3 mm omhoog en blijft daar, echter is de tank vol. Ik dacht dat het aan de zender in de tank lag en heb deze vervangen voor een nieuwe zonder resultaat. Als ik de bekabeling losgekoppeld meet bij de zender, geeft ie een mooi voltage aan, sluit ik de draden dan weer aan op de zender, geeft ie maximaal 2.90 volt aan. Waar moet ik deze storing zoeken?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
En als je massa maakt? Dan schiet de meter omhoog?
Industry Flights
@case956powerrzzzzz is me wel door het hoofd gegaan, maar niet mee bezig geweest. Je bedoeld een nieuwe massakabel naar de zender?
@Industry Flights Wat bedoel je precies met de zender? De tankvlotter is eigenlijk gewoon een soort weerstand, zo moet je het zien, die krijgt voeding vanaf de meter in het dashboard en massa maakt de vlotter met een draad aan het frame van de trekker.

Wat ik bedoel met massa maken is: De draad vanaf het dashboard even verlengen met een stukje draad zodat je in de trekker kunt zien of de meter omhoog vliegt als je even massa maakt. Zoja, dan zit het echt in je tankvlotter.
Industry Flights
@case956powerrzzzzz alle bedrading nagekeken en opnieuw aangesloten maar nog steeds geen resultaat. Van het weekend de meter er eens uithalen.
@Industry Flights Heb je al gedaan wat ik in de vorige reactie gezegd heb?
Industry Flights
@case956powerrzzzzz heb ik maar het resultaat blijft helaas hetzelfde
+1
@Industry Flights Oke, blijft de meter inderdaad over.
nhmonteur
Er zit achter het dashboard bij de zekeringen in de buurt een centraal massa punt. Hier zitten een aantal draden van het dashboard aan het chassis geschroefd. Maak deze bout eens los en maak alle kabel oogjes een goed schoon. Daarna weer goed vast zetten.
Heb eens gehad dat hier een slechte verbinding zat waardoor de temperatuurmeter heel raar ging doen.
Industry Flights
@nhmonteur in principe werkt alles in het dashboard, verlichting, controlelampjes en temperatuur meter, alleen de brandstofmeter niet.
+1
@Industry Flights Ik denk inderdaad ook niet dat het een massa probleem is in het dashboard, maar het is niet onmogelijk. En trouwens ook nooit verkeerd om het even weer fris te maken. Alleen al wat aanslag tussen de kabelschoentjes kan al genoeg zijn dat de meter er mee stopt, laatst toevallig hetzelfde probleem gehad bij een 1255.
Industry Flights
@nhmonteur @case956powerrzzzzz massa probleem is het ook niet, de opties raken op... En nu? 😳
varken
@Industry Flights aan de niveausensor zit 1 kabel,
als je deze kabel eraf haalt, en tegen een (blank) stuk frame houd wat geeft de meter dan aan?
nhmonteur
@Industry Flights kijk inderdaad eens of de meter uitschiet als je de draad van de tankvlotter op de massa houd.
Gebeurt er dan nog niks , dan is je meter in het dashboard kapot.
Industry Flights
@nhmonteur ook al geprobeerd en ook geen reactie 😄 dat word dus een nieuwe meter
varken
@nhmonteur of de kabelboom.....
nhmonteur
@varken Hij zei dat hij een goede voltage bij de tankvlotter heeft. Na het aansluiten zakt dit, maar dat klopt omdat dan de weerstand van de vlotter er aan hangt. @Industry Flights ik weet niet of de bedrading van de vlotter door een centrale stekkers gaat, anders kan je deze nog eens nakijken. Bij een inter zitten er tegen het schutbord toch een aantal centrale stekkers?
Industry Flights
@nhmonteur ik heb de bekabeling/stekkers ook al eens losggekoppeld en 2 nieuwe kabels eraan gehangen maar ook hier was het resultaat hetzelfde. Ik verwacht dat de kabelboom @varken in orde is, ook omdat de rest gewoon werkt zoals het hoort

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 856 XL en hebben de trefwoorden storing , defect en brandstofmeter geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!