Deutz D4006 - Start, loopt maar reageert niet op gaspedaal

Hoi iedereen, ik heb een Deutz D4006 uit +/- 1970. Heb hem al een jaar of 9. Ooit niet meer willen lopen, toen naar LMB gebracht. Daar is tank, leidingen etc gereinigd en nieuw brandstoffilter erop en alles weer goed. Tot een poosje geleden. Weer hetzelfde. Ik heb toen zelf de leidingen etc schoongemaakt, nieuw filter erop, diesel erin en starten en ontluchten maar. Tractor liep goed. Ongeveer een half uur en sindsdien kom ik niet verder (na wederom alles gereinigd te hebben van tank, leidingen, brandstofopvoerpomp etc) dan dat de trekker stationair loopt. Gas geven heeft even effect, zakt snel terug in toeren tot bijna afslaan. Als ik gas los laat, loopt ie weer iets meer toeren. Tot in den treure alles ontlucht, helpt niets.
Ik heb het luchtfilter even verwijderd, gaat ie ook niet beter van lopen.

Iemand enig idee wat ik nog kan proberen?
Hobbydeutz4006

Reacties

stephan-inter
Heb je de leiding van filter naar de tank ook 100% schoon? En van filter naar brandstof pomp?
zoals jij het omschrijft lijkt het er op dat hij nog steeds dicht zit en net genoeg diesel krijgt om stationair te lopen.
Ronald125
Draai de banjobout koppelingen maar eens los, daar wil nog wel eens rotzooi in blijven zitten.
Rick V
Of het zeefje van de opvoer pomp?
+1
wotan2
Stop knop niet ver genoeg terug?
Gerron
@wotan2 Dat was mijn eerste gedachte ook. Gewoon een veertje of elastiek aan de hendel voor het uitzetten op de pomp.
HenkWijnen
Ik heb dit euvel ook eens gehad met een lamborgini. Uiteindelijk probleem was dat bij de uitgang van de tank in de tank ook een filter zit. Heb er die toen eruit gedraaid en was helemaal vies. Schoongemaakt en daarna geen problemen meer gehad
Hobbydeutz4006
Hoi allemaal, bedankt voor jullie hulp! Ik ga morgen de oplossing van Wotan en Gerron proberen, daar ik alle banjobouten, leidingen en filters (ook die in de opvoerpomp) al losgehad en schoongemaakt heb. Als dat ook niets brengt ga ik de diesel direct in de brandstofpomp brengen (dus filter en opvoerpomp ertussenuit) met een nieuwe brandstofleiding. Wellicht word ik dan iets wijzer.
roscho
@Hobbydeutz4006 Ik raad je af om ongefilterde diesel naar de brandstofpomp te sturen. Kennelijk zit ergens nog vuil en daar wordt je brandstofpomp en ook je verstuivers niet blij van. Hang er dan voor nood in ieder geval zo'n filtertje tussen dat je zo tussen de slangen kunt zetten.
echte844
Als je de brandstof leiding die van de tank af komt bij de opvoerpomp los draait, komt er dan royaal diesel uit. Het zeefje in de tank (als het er nog op zit) kan verstopt zitten. anders effe de leiding door blazen zodat de diesel goed stroomt.
Je klachten zijn duidelijk een brandstof tekort.
Piet1960
Foute biodiesel?
guy s
Zit je tankdop niet helemaal dicht ? als er geen lucht in de tank kan blijft ie ook niet lopen . makkelijk te testen , ff zonder tandop ...
john deere 7810
Wat voor brandstofpomp zit er op? Een lucas met een rechthoekig dekseltje? Bij deze pompen wil de stopschuif binnenin wel eens blijven plakken. En misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar kan hij de retour wel kwijt? Stel de retour zit dicht/half dicht kun je ook dit probleem krijgen.
Hobbydeutz4006
Ik heb gisteren de stophendel met de hand nog verder teruggeduwd, ging niet ver genoeg terug. Dit hielp niet direct, na ontluchten liep de motor weer beter op toeren. Beter, nog niet geheel zoals het ooit was. Lijkt alsof hij toch nog traag reageert op het gaspedaal. Ik ga deze week vrolijk verder met al jullie tips. Moet toch goedkomen! Bedankt allemaal!
bas101
Herinner mij ditzelfde gezeik zon 30 jaar geleden , we hadden een geheel gereviseerde en gerestaureerde John Deere bij de plaatselijke dealer gekocht , een 3 cilinder met 51 pk type 5120? , na maanden zo hebben liggen pielen en zoeken bleek dat het zeefje van de opvoerpomp verstopt zat , deze zat ergens verscholen achter het plaatwerk , sommige fabrikanten ( bijv deze JD maar ook Ford Major) hebben een zeer fijnmazig filterzeefje gemonteerd dat al 80% van de vervuilde diesel tegenhoudt (terwijl t hoofdfilter gewoon schoon is) , deze is eigenlijk bedoeld om t grovere vuil tegen te houden , afgelopen zomer ging ik brandhout halen met een Bührer voorzien van Ford Major motor , halverwege viel mij op dat de motor niet goed trok ,gelukkig bleef ie nog wel rijden , bij thuiskomst bleek ook hier weer dat t zeefje in voorfilter verstopt zat.
Tom VB
Zwevende troep in de tank?
Bij volgas meer aanzuigende werking... al eens meegemaakt.
joop-same
Weer een nieuw filter monteren en alles nalopen en alle diesel vervangen door nieuwe, er zit vast
algen in de diesel.
GROENEDEERE
Ik zou eens kijken naar de uitklep bij oude trekkers wil deze wel eens dicht blijven zitten
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!